Τελευταία Νέα
Διεθνή

Antonov (Ρωσία): Στο χείλος της αβύσσου οι σχέσεις μας με ΗΠΑ – Δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ

Antonov (Ρωσία): Στο χείλος της αβύσσου οι σχέσεις μας με ΗΠΑ – Δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ
«Είναι προφανές ότι οι κυβερνώντες κύκλοι της Αμερικής βλέπουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ως πρόκληση για τον μονοπολικό κόσμο που ηγείται η Ουάσιγκτον», δηλώνει ο Ρώσος διπλωμάτης 
Στο χείλος της αβύσσου βρίσκονται οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας εκτιμά ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, Anatoly Antonov.
«Η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετικά ταραχώδης.
Οι ενέργειες της αμερικανικής κυβέρνησης γίνονταν όλο και πιο καταστροφικές και απρόβλεπτες.
Για το λόγο αυτό, οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας συνέχισαν να επιδεινώνονται και βυθίζονται στο χείλος της αβύσσου.
Δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ», επισημαίνει ο Ρώσος διπλωμάτης μιλώντας στο Tass.
«Τον Δεκέμβριο, 24 ακόμα στελέχη μας έπρεπε να εγκαταλείψουν τη διπλωματική μας αποστολή, σύμφωνα με τις οδηγίες των αμερικανικών αρχών.

Πιθανή η κατάρρευση της διμερούς σχέσης


Παρά το δυσμενές περιβάλλον, όπως η ρωσοφοβία που είναι βαθιά ριζωμένη στην επίσημη Ουάσιγκτον, η οποία στην πραγματικότητα έχει γίνει το χαρακτηριστικό της σήμα κατατεθέν, η ρωσική πρεσβεία προσπάθησε να διατηρήσει επαφές τόσο με τον Λευκό Οίκο όσο και με το υπουργείο Εξωτερικών.
Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε μια για πάντα την κατάρρευση της διμερούς σχέσης.
Να διατηρηθεί η αμοιβαία διπλωματική παρουσία των δύο χωρών και να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες για τη λειτουργία των ξένων αποστολών της Ρωσίας και των ΗΠΑ στην αντίστοιχη επικράτεια της άλλης», σημειώνει ο Antonov.

 Η κοντόφθαλμη πολιτική των ΗΠΑ

«Είναι προφανές ότι οι κυβερνώντες κύκλοι της Αμερικής βλέπουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ως πρόκληση για τον μονοπολικό κόσμο που ηγείται η Ουάσιγκτον.
Ως εκ τούτου, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν αυτό το μοντέλο μιας παγκόσμιας τάξης που είναι ευνοϊκή για αυτούς και επιζήμια για όλους τους άλλους.
Αυτή είναι μια κοντόφθαλμη πολιτική.
Όσοι βρίσκονται στο τιμόνι εδώ δεν είναι ακόμη έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το γεγονός ότι η δαιμονοποίηση της Ρωσίας ουσιαστικά ακυρώνει τις πιθανότητες να ξεπεράσει το πλήθος των παγκόσμιων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα», υποστηρίζει ο Ρώσος διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης