Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Ελέγχει 17 τεχνολογικές εταιρείες ενόψει εθνικών και ευρωπαϊκών εκλογών

Κομισιόν: Ελέγχει 17 τεχνολογικές εταιρείες ενόψει εθνικών και ευρωπαϊκών εκλογών
Η DSA τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Νοέμβριο και απαιτεί από τις μεγάλες online πλατφόρμες και μηχανές αναζήτησης να λάβουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν το παράνομο περιεχόμενο και τους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι απηύθυνε αιτήματα για ενημέρωση στο πλαίσιο της Πράξης της ΕΕ για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες ( Digital Services Act -DSA) σε 17 τεχνολογικές εταιρείες που διαχειρίζονται μεγάλες online πλατφόρμες (VLOP) και μηχανές αναζήτησης.
Η Κομισιόν απευθύνθηκε στα AliExpress, Amazon Store της Amazon, AppStore της Apple, Booking.com, Facebook της Meta και στα Instagram, Google Search της Alphabet, Google Play, Google Maps and Google Shopping, LinkedIn της Microsoft, Bing, Pinterest, Snapchat, TikTok, YouTube και Zalando.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τις εταιρείες να δώσουν πληροφορίες μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου για τα μέτρα που έχουν λάβει για να χορηγήσουν στους ερευνητές πρόσβαση σε δεδομένα συναφή με τις προσεχείς ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές, καθώς και για την αντιμετώπιση παράνομου περιεχομένου και αγαθών που πωλούνται online.
Η DSA τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Νοέμβριο και απαιτεί από τις μεγάλες online πλατφόρμες και μηχανές αναζήτησης να λάβουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν το παράνομο περιεχόμενο και τους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.
Η Κομισιόν άνοιξε την πρώτη της έρευνα στο πλαίσιο της DSA τον Δεκέμβριο 2023 κατά της εταιρείας Χ, που θεωρείται ύποπτη για παραβίαση των υποχρεώσεών της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης