Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 8 μηνών τα επιτόκια στεγαστικών δανείων, 6,60% το 30ετές

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 8 μηνών τα επιτόκια στεγαστικών δανείων, 6,60% το 30ετές
Αντιστρέφεται σταδιακά το κλίμα στην αγορά στεγαστικών δανείων
Σχετικά Άρθρα
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2023, υποχώρησαν τα επιτόκια στεγαστικών δανείων που προσφέρουν οι αμερικανικές τράπεζες, βάζοντας έτσι τέλος σε ένα «ράλι» που ξεκίνησε από τον Μάρτιο του 2022.
Τα επιτόκια έχουν μειωθεί αισθητά σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2023, όταν άγγιξαν το 8%, καθώς πλέον η Federal Reserve αναμένεται να προχωρήσει το τρέχον έτος σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Freddie Mac, το μέσο επιτόκιο για το 30ετές στεγαστικό δάνειο (σταθερού επιτοκίου) διαμορφώθηκε στο 6,60% το περασμένο επταήμερο, από 6,66% πριν.
«Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων μειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2023. Αυτή είναι μια ενθαρρυντική εξέλιξη για την αγορά κατοικίας και ιδιαίτερα για τους αγοραστές κατοικιών που είναι ευαίσθητοι στην οικονομικά προσιτή στέγαση. Ωστόσο, καθώς η ζήτηση στην αγορά συνεχίζει να ξεπαγώνει, θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο ήδη εξαντλημένο απόθεμα προς πώληση», αναφέρει η Freddie Mac.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης