Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu (Ισραήλ) προς ΗΠΑ: Κανένα σενάριο της επόμενης μέρας στη Γάζα δεν περιλαμβάνει την ίδρυση Παλαιστινιακού Κράτους

Netanyahu (Ισραήλ) προς ΗΠΑ: Κανένα σενάριο της επόμενης μέρας στη Γάζα δεν περιλαμβάνει την ίδρυση Παλαιστινιακού Κράτους
Το κανάλι 12 του Ισραήλ βλέπει ρήγμα στις σχέσεις του Εβραϊκού Κράτους με τις ΗΠΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε σήμερα (18/1) ότι έχει διαμηνύσει στις ΗΠΑ πως κανένα μεταπολεμικό σενάριο για την τύχη της Λωρίδας της Γάζας δεν περιλαμβάνει την ίδρυση ενός Παλαιστινιακού Κράτους.
Σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι 12, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επανεπιβεβαίωσε τις βαθιές διαφορές μεταξύ των δύο συμμάχων -ΗΠΑ και Ισραήλ- τρεις μήνες μετά τη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα
Ο Netanyahu δεσμεύτηκε, επίσης, να συνεχίσει τη στρατιωτική εκστρατεία μέχρι το Ισραήλ να πετύχει μια «αποφασιστική νίκη επί της Hamas», αν και πολλοί πολεμικοί αναλυτές έχουν ξακαθαρίσει ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.
Η σχετική δήλωση του Netnayhu, που απορρίπτει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών είναι πιθανό να διευρύνει την, ήδη μεγάλη, ρήξη με τον παραδοσιακά πιο πιστό σύμμαχό του, την Ουάσινγκτον.
Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρονται να βρίσκονται σε σφοδρή παρασκηνιακή διαμάχη με το Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες και οι ΗΠΑ ευνοούν εδώ και καιρό μια λύση δύο κρατών για τον τερματισμό της αιματοχυσίας και της έντασης στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει εξαπολύσει συνεχιζόμενες αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη διασυνοριακή επίθεση της Hamas, η οποία σύμφωνα με το Τελ Αβίβ σκότωσε περίπου 1.200 ανθρώπους.
Περίπου 25.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί έκτοτε, κυρίως γυναίκες και παιδιά, και περίπου 62.000 άλλοι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης