Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde για νέα θητεία Trump: Η καλύτερη άμυνα είναι η… επίθεση - Απαραίτητη μια πραγματικά ενιαία αγορά

Lagarde για νέα θητεία Trump: Η καλύτερη άμυνα είναι η… επίθεση - Απαραίτητη μια πραγματικά ενιαία αγορά
Ανησυχία στην Ευρώπη για το ενδεχόνενο επανεκλογές του Donald Trump για την αμερικανική προεδρία
Σχετικά Άρθρα
Το σενάριο της επανεκλογής του Donald Trump στην αμερικανική προεδρία σχολίασε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, υπογραμμίζοντας ότι η καλύτερη απάντηση θα είναι η ενίσχυση της ενιαίας αγοράς της Ευρώπης.
«Η καλύτερη άμυνα, αν θέλουμε να το δούμε έτσι, είναι η επίθεση», δήλωσε η Lagarde σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός και συνέχισε «για να επιτεθείς σωστά, πρέπει να είσαι δυνατός στο εσωτερικό. Έτσι, το να είσαι ισχυρός σημαίνει να έχεις μια ισχυρή, βαθιά αγορά, να έχεις μια πραγματικά ενιαία αγορά».
O Trump θεωρείται φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, τερματίζοντας πρώτος στην Αϊόβα, μια εξέλιξη που προκάλεσε ανησυχία στους συμμετέχοντες στο Νταβός.
Η Lagarde έχει προηγουμένως τονίσει ότι η πιθανή νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το παγκόσμιο εμπόριο, τη στήριξη της Ουκρανίας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
«Ανησυχούμε όλοι γι' αυτό, διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη οικονομία, η μεγαλύτερη αμυντική χώρα στον κόσμο και υπήρξαν φάρος της δημοκρατίας, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της», δήλωσε η ίδια μιλώντας στο Bloomberg νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης