Διεθνή

Ακόμη και με παλαιούς σοβιετικούς πυραύλους οι Ρώσοι διαλύουν την Ουκρανική αεράμυνα στην Οδησσό

Ακόμη και με παλαιούς σοβιετικούς πυραύλους οι Ρώσοι διαλύουν την Ουκρανική αεράμυνα στην Οδησσό
Το P-35 είναι ένας σοβιετικός υπερηχητικός πύραυλος που ζυγίζει περισσότερους από τέσσερις τόνους με μέγιστη εμβέλεια βολής έως και 400 χιλιόμετρα
Ο ρωσικός στρατός έπληξε με αρκετούς σοβιετικούς πυραύλους P-35B στις θέσεις των συστημάτων αεράμυνας των ουκρανικών στρατευμάτων στην Οδησσό.
«Πολλοί πύραυλοι P-35B της σοβιετικής παραγωγής των συμπλεγμάτων Utes και Redut χρησιμοποιήθηκαν για να χτυπήσουν τις θέσεις των ουκρανικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων στην περιοχή της Οδησσού.
Χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι με αυθεντικό αναλογικό σύστημα ελέγχου και σύστημα διοίκησης τηλεόρασης και ραδιοφώνου, το οποίο, ωστόσο, έδειξε καλή αποτελεσματικότητα έναντι των ουκρανικών στρατιωτικών στόχων».
Η παραγωγή του P-35 έχει σταματήσει εδώ και καιρό.
Ο εκσυγχρονισμός είναι άσκοπος, καθώς τα πυρομαχικά ήταν αποθηκευμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα και επανειλημμένα υποβλήθηκαν σε εργασίες για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους.
Το P-35 είναι ένας σοβιετικός υπερηχητικός πύραυλος που ζυγίζει περισσότερους από τέσσερις τόνους με μέγιστη εμβέλεια βολής έως και 400 χιλιόμετρα.
Η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του πρωτοτύπου του έγινε το 1959 και το πυραυλικό σύστημα τέθηκε σε λειτουργία το 1964 σε πλοία επιφανείας.
Αργότερα, οι τελευταίες τροποποιήσεις, το P-35B, εισήχθησαν στα παράκτια σταθερά και κινητά πυραυλικά συστήματα Utes και Redut.
Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, οι πύραυλοι P-35 έχουν ισχυρή κεφαλή κατακερματισμού υψηλής εκρηκτικότητας βάρους 800-1000 κιλών.
Για σύγκριση, η μάζα της κεφαλής ενός σύγχρονου πυραύλου κρουζ Caliber είναι 450 κιλά.
Τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποιούν μεγάλο αριθμό πυραύλων σοβιετικής σχεδίασης σε μια προσπάθεια να πραγματοποιήσουν αδιάκριτες τρομοκρατικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.
Πρόκειται για αντιαεροπορικούς πυραύλους του συγκροτήματος S-200, που μετατράπηκαν για να καταστρέψουν επίγειους στόχους, καθώς και πυραύλους Tochka-U, που αποσύρθηκαν από υπηρεσία στη Ρωσία.
Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, καταρρίπτονται όλα από ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης