Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Lavrov στον ΟHE: Τα χέρια των Ουκρανών είναι βαμμένα με το αίμα δεκάδων αμάχων - Η Δύση εμπορεύεται τον θάνατο

Παρέμβαση Lavrov στον ΟHE: Τα χέρια των Ουκρανών είναι βαμμένα με το αίμα δεκάδων αμάχων - Η Δύση εμπορεύεται τον θάνατο
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ καταγγέλλει τις ουκρανικές επιθέσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας
Τα ουκρανικά στρατεύματα βομβαρδίζουν σκόπιμα πολίτες της Ρωσίας, βάφοντας, έτσι, τα χέρια τους με το αίμα δεκάδων αμάχων δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov σε τοποθέτησή του, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Οι έμποροι του θανάτου δεν ντρέπονται καθόλου που τα όπλα τους, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών διασποράς και οβίδων με απεμπλουτισμένο ουράνιο, έπληξαν μεθοδικά, ανελέητα και εσκεμμένα καθαρά πολιτικούς στόχους, όπως συνέβη κατά την επίθεση σε κατοικημένες περιοχές του Belgorod στις 30 Δεκεμβρίου και χθες, στην αγορά και στα καταστήματα του Donetsk» επεσήμανε σε υψηλότατους τόνους ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, ενώπιον του οργάνου των Ηνωμένων Εθνών.
Ο υπουργός τόνισε ότι το αίμα δεκάδων νεκρών αμάχων παραμένει στη συνείδηση όσων εξοπλίζουν το καθεστώς του Κιέβου και ταυτόχρονα κατήγγειλε ότι οι ουκρανικές αρχές νομίζουν έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν πολιτικούς στόχους στα χτυπήματά τους.
Επισημάινεται, ότι το πρωί της 21ης Ιανουαρίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά αμάχων στο Donetsk.
Συγκεκριμένα, η αγορά της μικροπεριφέρειας Tekstilshchik δέχθηκε τα πυρά του ουκρανικού πυροβολικού.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της DPR Denis Pushilin, 27 άμαχοι σκοτώθηκαν, άλλοι 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και δύο έφηβοι.
Σύμφωνα, δε, με τον Υπουργό Υγείας Mikhail Murashko, 21 άτομα παραμένουν σε νοσοκομειακή περίθαλψη, ενώ ένας ασθενής είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Για το λόγο αυτό, οι γιατροί του Donetsk πραγματοποίησαν συσκέψεις τηλεϊατρικής με ειδικούς από ομοσπονδιακά ιατρικά κέντρα.
Η Δευτέρα (22/1) στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk έχει κηρυχτεί ημέρα πένθους για τα θύματα της επίθεσης κατά αμάχων από τα ουκρανικά στρατεύματα.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε το περιστατικό βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια. Η Μόσχα κάλεσε όλες τις υπεύθυνες κυβερνήσεις και τις σχετικές διεθνείς δομές να καταδικάσουν τις ενέργειες του Κιέβου.
Όπως σημείωσε το υπουργείο, αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις καταδεικνύουν ότι η Ουκρανία δεν έχει την πολιτική βούληση για ειρήνη και επίλυση της σύγκρουσης μέσω της διπλωματίας.
Με βάση αυτό, είναι προφανής η ανάγκη επίτευξης όλων των στόχων και σκοπών της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Κιέβου.

Η «ειρηνευτική φόρμουλα» του Zelensky δεν οδηγέι πουθενά

Αναφορικά με τυχτόν ειρηνευτικές συνομιλίες, ο Lavrov επανέλαβε ότι η Ρωσία παραμένει έτοιμη για διαπραγματεύσεις σχετικά με την εκεχειρία («δεν το έχουμε αρνηθεί ποτέ»), αλλά αυτό «δεν αφορά τη διατήρηση των ηγετών της κυβέρνησης Κιέβου στην εξουσία και την ικανοποίηση των φαντασιώσεών τους».
Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η λεγόμενη ειρηνευτική φόρμουλα του Zelensky και άλλες παρόμοιες είναι «ένας δρόμος που δεν οδηγεί πουθενά», προσθέτοντας ότι «όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν αυτό οι ΗΠΑ και η ΕΕ, τόσο το καλύτερο θα είναι γι' αυτές».
O εκπρόσωπος της Μόσχας σημείωσε σχετικά ότι αν η Ουκρανία σταματήσει να πολεμά, τότε «εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοί της δεν θα χρειαστεί να πεθάνουν για τα δυτικά γεωπολιτικά συμφέροντα και τις λεγόμενες δημοκρατικές αξίες».
Τέλος, ο Sergey Lavrov δεν παρέλειψε να καταδείξει και τις ευθύνες της Δύσης σε σκληρή γλώσσα, υπογραμμίζοντας ότι τα συμφέροντα του ουκρανικού λαού στη σύγκρουση με τη Ρωσία «ούτε υπήρχαν ούτε υπάρχουν», αλλά υπάρχουν μόνο «τα συμφέροντα των Αγγλοσαξόνων και της εγκληματικής, σάπιας ελίτ του Κιέβου, η οποία είναι δεμένη με τη Δύση με αμοιβαία ευθύνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης