Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί δεν αντέχουν την πίεση των Ρώσων - Ο πανικός ξεκίνησε στην Ευρώπη

Οι Ουκρανοί δεν αντέχουν την πίεση των Ρώσων - Ο πανικός ξεκίνησε στην Ευρώπη
Αλλάζουν στρατηγική στο ουκρανικό οι ΗΠΑ λέει ο πρώην βοηθός υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ
Ο πανικός ξεκίνησε στην Ευρώπη λόγω της έλλειψης ικανότητας της Ουκρανίας να αντέξει την πίεση από τον ρωσικό στρατό υποστηρίζει ο πρώην Βοηθός υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Stephen Bryan σε άρθρο του στον ιστότοπο Weapons and Strategy.
«Οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί σύμμαχοι του Zelensky, που εξακολουθούν να λένε ότι θέλουν να του παράσχουν τη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια που επιθυμεί, κατανοούν ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να αντέξει τη ρωσική στρατιωτική πίεση.
Γι' αυτό η Ευρώπη είναι τώρα σε πανικό και η Ουάσιγκτον αναπτύσσει μια νέα στρατηγική» υποστηρίζει ο Bryan, ο οποίος αναφέρει πως τα κράτη της Ευρώπης φοβούνται τη νίκη της Μόσχας στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Για αυτό το λόγο, και - όπως αναφέρει - πολιτικοί και στρατιωτικό προσωπικό των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ μιλούν όλο και περισσότερο για την ανάγκη ενίσχυσης της συμμαχίας για χάρη ενός φερόμενου πιθανού πολέμου από τη Ρωσία.
Υπενθυμίζεται πως εντός των επόμενων ημερών, θα αρχίσει η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
Η άσκηση που έχει την ονομασία Steadfast Defender 2024 και στην οποία θα συμμετάσχουν περίπου 90.000 στρατιώτες, έχει ως βασικό σενάριο πως η Ρωσία εισβάλλει στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης