Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Και 12 μαχητές του τάγματος Azov μεταξύ των 65 αιχμαλώτων πολέμου του Il -76 που κατέρριψαν οι Ουκρανοί

Αποκάλυψη: Και 12 μαχητές του τάγματος Azov μεταξύ των 65 αιχμαλώτων πολέμου του Il -76 που κατέρριψαν οι Ουκρανοί
Οι μαχητές ναζιστικού τάγματος Azov, καθώς και άλλοι 53 στρατιώτες και αξιωματικοί μεταφέρονταν για ανταλλαγή αιχμαλώτων
Σχετικά Άρθρα
Στο μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76, που κατέρριψαν οι Ουκρανοί την Τετάρτη (24/1/2024) βρίσκονταν τουλάχιστον 12 μαχητές του τάγματος Azov.
Οι μαχητές ναζιστικού τάγματος Azov, καθώς και άλλοι 53 στρατιώτες και αξιωματικοί μεταφέρονταν για ανταλλαγή αιχμαλώτων.
Μερικοί από τους αιχμαλωτισμένους Ουκρανούς στρατιωτικούς είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν σοβαρά πριν από τη συντριβή του Il-76 λόγω της πρόσκρουσης πυραύλου PAC-2, ανέφερε το Mash Telegram.
Πιστεύεται ότι ο πύραυλος έπληξε το μεσαίο τμήμα του αεροπλάνου - όπου κάθονταν οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου.
Ο PAC-2 εκρήγνυται πριν φτάσει στον στόχο στέλνοντας χιλιάδες μεταλλικά θραύσματα παντού.
Οι πιλότοι του Il-76 ανέφεραν έκτακτη ανάγκη στη διοίκηση.

Ηρωισμός του πληρώματος

Το πλήρωμα θυσίασε τη ζωή του ανακατευθύνοντας το αεροπλάνο που έπεφτε από το χωριό Yablonovo και έτσι συνετρίβη στο χωράφι.
Κανένας κάτοικος της περιοχής δεν τραυματίστηκε, δεν αναφέρθηκαν καταστροφές εδάφους.
Η αρχισυντάκτρια του RT Margarita Simonyan δημοσίευσε τη λίστα με τους 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου που φέρεται να βρίσκονταν στο Il-76 που συνετρίβη κοντά στο Belgorod.
Το αεροσκάφος χτυπήθηκε από αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα που ενεργοποιήθηκε στην περιοχή Liptsy στην περιοχή του Kharkiv, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το αεροσκάφος πετούσε από το αεροδρόμιο Chkalovsky στο Belgorod για να μεταφέρει ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό για ανταλλαγή.
Στο πλοίο επέβαιναν έξι μέλη του πληρώματος, 65 Ουκρανοί στρατιωτικοί για ανταλλαγή και τρεις Ρώσοι στρατιωτικοί που τους συνόδευαν.
Όλοι τους σκοτώθηκαν, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Η ουκρανική ηγεσία γνώριζε πολύ καλά ότι ένα στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος θα μετέφερε το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό στο αεροδρόμιο του Belgorod για ανταλλαγή.
Σύμφωνα με την προηγουμένως επιτευχθείσα συμφωνία, αυτή η εκδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 24 Ιανουαρίου το απόγευμα στο σημείο ελέγχου Kolotilovka στο Ρωσο-Ουκρανικά σύνορα», ανέφερε επίσης το υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης