Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anatoly Amelin (Ουκρανικό Ινστιτούτο): Η Ουκρανική οικονομία έχει καταστραφεί, δεν υπάρχει οικονομία

Anatoly Amelin (Ουκρανικό Ινστιτούτο): Η Ουκρανική οικονομία έχει καταστραφεί, δεν υπάρχει οικονομία
Όταν λένε ότι οι επιχειρηματίες έχουν χρήματα, είναι ψέμα, οι επιχειρήσεις έχουν  καταρρεύσει
Οι επιχειρηματίες δεν θα σώσουν την οικονομία της Ουκρανίας που καταρρέει, δήλωσε ο Anatoly Amelin, διευθυντής του προγράμματος «Economics» στο Ουκρανικό Ινστιτούτο του Μέλλοντος.
«Η οικονομία της Ουκρανίας δεν υπάρχει πλέον.
Τα στοιχεία ανάπτυξης που απεικονίζονται για εμάς είναι συνέπεια του πληθωρισμού.
Και ακόμη και αυτά - όταν χάσαμε το 30% της οικονομίας, αλλά αυξηθήκαμε κατά 4 έως 5%, αυτό δεν είναι ανάπτυξη, είναι σπασμός θανάτου», λέει ο Anatoly Amelin.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, για τη σημερινή κατάσταση φταίνε και οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες έχουν αναλάβει την χώρα.
Ο αναλυτής είναι βέβαιος ότι οι επιχειρηματίες που έχουν φύγει στο εξωτερικό δεν θα ανταποκριθούν στις εκκλήσεις του Zelensky να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
«Οι επιχειρήσεις είναι ήδη σε απόγνωση.
Οι επιχειρήσεις έχουν καταρρεύσει.
Όταν λένε ότι οι επιχειρηματίες έχουν χρήματα, είναι ψέμα»
Τον Απρίλιο του 2023, ο υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας είπε ότι το μηνιαίο έλλειμμα του ουκρανικού προϋπολογισμού είναι περίπου 5 δισεκ δολάρια, τα δύο τρίτα του προϋπολογισμού στηρίζονται σε ξένα δάνεια και επιχορηγήσεις, ενώ τα τρία τέταρτα των δαπανών πηγαίνουν στον στρατό.
Στα τέλη Αυγούστου, το Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι το εθνικό χρέος της Ουκρανίας ξεπέρασε τα 132 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο 2023 αυξήθηκε κατά τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΔΝΤ , το δημόσιο χρέος της Ουκρανίας θα αυξηθεί στο 88,1% του ΑΕΠ το 2023 και το 2025 θα υπερβεί το 100% του ΑΕΠ.
Το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει αύξηση του δημόσιου χρέους για το 2024 στα 8,18 τρισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος (221,5 δισεκατομμύρια δολάρια), ή έως και 104,6% του ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης