Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μεταφέρουν επιθετικά αεροσκάφη A-10 Thunderbolt II στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μεταφέρουν επιθετικά αεροσκάφη A-10 Thunderbolt II στην Ουκρανία
Η ρωσική αεράμυνα έχει ήδη καταρρίψει σημαντικό αριθμό ουκρανικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, συμπεριλαμβανομένου του Su-25, τα οποία θεωρήθηκαν ανάλογα του A-10
Oι ΗΠΑ είναι απίθανο να παράσχουν στην Ουκρανία επιθετικά αεροσκάφη A-10 Thunderbolt II, παρά τα συνεχή αιτήματα του Κιέβου, σύμφωνα με την Telegraph.
Γνωστά ως «warthogs» λόγω της εμφάνισής τους, τα αεροσκάφη καθιερώθηκαν ως οχήματα αεροπορικής υποστήριξης.
Περισσότερα από 700 από αυτά τα αεροσκάφη έχουν παραχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μόνο περίπου 200 βρίσκονται σε υπηρεσία, με τα υπόλοιπα να είναι σε αποθήκες στην Αριζόνα.

Ποια είναι τα προβλήματα που σχετίζονται με την προμήθεια A-10 στην Ουκρανία

Πρώτον, η ρωσική αεράμυνα έχει ήδη καταρρίψει σημαντικό αριθμό ουκρανικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, συμπεριλαμβανομένου του Su-25, τα οποία θεωρήθηκαν ανάλογα του A-10. Δεύτερον, ακόμη και αν η Ουκρανία μπορέσει να ξεπεράσει τη ρωσική αεράμυνα, θα αντιμετωπίσει προβλήματα που σχετίζονται με την δαπανηρή εκπαίδευση και συντήρηση αυτών των αεροσκαφών.
Η χρηματοδότηση των ΗΠΑ για την Ουκρανία έληξε στα τέλη Δεκεμβρίου, γεγονός που περιορίζει επίσης την ικανότητα της Ουάσιγκτον να παρέχει βοήθεια.
Επιπλέον, το Business Insider ανέφερε ότι τα αμερικανικά όπλα στην Ουκρανία αρχίζουν να αποτυγχάνουν επειδή δεν υπάρχουν κονδύλια για την επισκευή τους.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, υποστράτηγο Πάτρικ Ράιντερ, το Κίεβο δεν αναμένει επί του παρόντος βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης