Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πακέτο 5,5 δισ. θα δώσει στην Αφρική η Meloni για να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές

Πακέτο 5,5 δισ. θα δώσει στην Αφρική η Meloni για να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές
«Η μαζική παράνομη μετανάστευση δεν θα σταματήσει ποτέ, οι διακινητές ανθρώπινων ζωών δεν θα νικηθούν ποτέ αν δεν αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που ωθούν κάποιον να εγκαταλείψει το σπίτι του», ανέφερε η Meloni.
Σχετικά Άρθρα
Σε μια έξυπνη στρατηγικά κίνηση προχωράει η Ιταλία πρωθυπουργός Giorgia Meloni, η οποία παρουσίασε επενδυτικό σχέδιο ύψους άνω των 5,5 δισ. με αποδέκτη τις χώρες της Αφρικής.
Στόχος του σχεδίου αποτελεί η ανάπτυξη ενεργειακών δεσμών της ευρωπαϊκής χώρας με την Αφρική αλλά και ο περιορισμός των μεταναστευτικών ροών.
Η Meloni φιλοξένησε μια συνάντηση περίπου 25 αφρικανών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, σε μια προσπάθεια να καταστεί η κυβέρνησή της ο κρίκος ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την αφρικανική ήπειρο.
«Η μαζική παράνομη μετανάστευση δεν θα σταματήσει ποτέ, οι διακινητές ανθρώπινων ζωών δεν θα νικηθούν ποτέ αν δεν αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που ωθούν κάποιον να εγκαταλείψει το σπίτι του», ανέφερε στο τέλος της συνάντησης η Meloni. 
«Αυτό ακριβώς σκοπεύουμε να κάνουμε, αφενός κηρύσσοντας πόλεμο κατά των διακινητών και, αφετέρου, προσπαθώντας να προσφέρουμε στους αφρικανικούς λαούς μια εναλλακτική λύση που θα αποτελείται από ευκαιρίες, εργασία, εκπαίδευση και νόμιμη μετανάστευση», τόνισε. 
Οι προτεραιότητες της Ιταλίας θα περιλαμβάνουν την ενέργεια, την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση, την υγεία, τη γεωργία και το νερό, σημείωσε η Meloni. 
«Το πρώτο πακέτο, συμπεριλαμβανομένων δανείων, επιχορηγήσεων και εγγυήσεων, θα αγγίζει περίπου τα 3 δισ. ευρώ από το ταμείο για το κλίμα της Ιταλίας και περίπου 2,5 δισ. ευρώ από αναπτυξιακούς πόρους», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης