Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μεγάλη φυγή - Οι επενδυτές απέσυραν πάνω από 100 δισ. δολ. από τα hegde funds το 2023

Η μεγάλη φυγή - Οι επενδυτές απέσυραν πάνω από 100 δισ. δολ. από τα hegde funds το 2023
Ωστόσο, ο κλάδος των hedhe funds εξακολουθεί να αναπτύσσεται
Οι επενδυτές απέσυραν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια από τα hedge funds το 2023, για δεύτερη συνεχή χρονιά με εκροές αυτής της κλίμακας, αναφέρει έκθεση της Nasdaq eVestment.
Μόνο τον Δεκέμβριο, οι επενδυτές αφαίρεσαν περίπου 26 δισ. δολάρια από τα hedge funds, το μεγαλύτερο μηνιαίο ποσό του 2023, όπως προκύπτει από την έκθεση της εταιρείας δεδομένων.
Οι συνολικές εκροές για το περασμένο έτος ανήλθαν στα 103 δισ. δολάρια, έναντι 112 δισ. δολαρίων το 2022, αναφέρει η έκθεση.

Αυξάνεται το ενεργητικό

Ωστόσο, ο κλάδος εξακολουθεί να αναπτύσσεται, δήλωσε η εταιρεία δεδομένων.
Το ενεργητικό των hedge funds (το οποίο συνδυάζει τα χρήματα των επενδυτών, τη μόχλευση και την αύξηση των επιδόσεων) έχει αυξηθεί τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία χρόνια, ανέφερε η έκθεση.
Τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία (AUM) του κλάδου των hedge funds αυξήθηκαν το 2023 σε περίπου 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 3,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αναφέρει η έκθεση.
Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο κλάδος αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό περίπου 2%, στον οποίο περιλαμβάνεται και η μείωση του AUM κατά 6,5% το 2022, αναφέρει η έκθεση.
Τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου που εμπορεύονται διαφορές αξίας μεταξύ ομολόγων συγκέντρωσαν 4 δισ. δολάρια το 2023, τις υψηλότερες εισροές σε στρατηγική αντιστάθμισης κινδύνου και ένα αξιοσημείωτο άλμα από τα 5,5 δισ. δολάρια που είδαν τα κεφάλαια αυτά να αποσύρονται το 2022, ανέφερε η Nasdaq eVestment.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης