Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Οι ουκρανικές αρχές ανέβαλαν την απόλυση του Zaluzhny λόγω διαρροής πληροφοριών

New York Times: Οι ουκρανικές αρχές ανέβαλαν την απόλυση του Zaluzhny λόγω διαρροής πληροφοριών
«Η κυβέρνηση του Zelensky σχεδίαζε να απολύσει τον στρατηγό Zaluzhny, αλλά στις 29 Ιανουαρίου 2024 το απόγευμα, όταν διέρρευσαν πληροφορίες, έκανε πίσω. Τώρα επιβραδύνουν τη διαδικασία» αναφέρουν οι New York Times
Οι ουκρανικές αρχές ανέβαλαν την απόλυση του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny λόγω διαρροής πληροφοριών σχετικά με την παραίτηση, γράφει η αμερικανική εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγές.
Στις 29/1/2024, ο Ουκρανός βουλευτής Alexey Goncharenko, επικαλούμενος δικές του πηγές, είπε ότι ανακοινώθηκε στον Zaluzhny η απόλυση του.
Ο ίδιος ο Zelensky σε ομιλία του προς τους Ουκρανούς, δεν ανέφερε λέξη για τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει για την
«Η κυβέρνηση του Zelensky σχεδίαζε να απολύσει τον στρατηγό Zaluzhny, αλλά στις 29 Ιανουαρίου 2024 το απόγευμα, όταν διέρρευσαν πληροφορίες, έκανε πίσω.
Τώρα επιβραδύνουν τη διαδικασία» αναφέρουν οι New York Times.
Σύμφωνα με άλλη πηγή, ένα από τα εμπόδια για την κυβέρνηση ήταν ότι δεν βρέθηκε αντικαταστάτης για να αντικαταστήσει τον Zaluzhny.
Νωρίτερα, η βρετανική εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση, ανέφερε ότι ο Zelensky συναντήθηκε στις 29 Ιανουαρίου με τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny και του πρόσφερε μόνο τη θέση του συμβούλου στις ουκρανικές αρχές, μετά την παραίτησή του.
Την ίδια ώρα, το βρετανικό περιοδικό Economist, επικαλούμενο πηγές, υποστήριξε ότι ο Zelensky πρότεινε στο Valery Zaluzhny να αναλάβει τη θέση του γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, αλλά ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αρνήθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης