Τελευταία Νέα
Διεθνή

Foreign Policy: Η Γερμανία και οι ΗΠΑ επιβραδύνουν σκόπιμα τη διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Foreign Policy: Η Γερμανία και οι ΗΠΑ επιβραδύνουν σκόπιμα τη διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία είναι οι κύριοι χορηγοί στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία. Αξιωματούχοι και στις δύο χώρες επιμένουν ότι η Ουκρανία πρέπει τελικά να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά δεν είναι τώρα η ώρα να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία» αναφέρει το Foreign Policy
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία επιδιώκουν να καθυστερήσουν την έναρξη της διαδικασίας ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, παρά την επιθυμία των κρατών της Ανατολικής Ευρώπης και του ίδιου του Κιέβου να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, αναφέρει το περιοδικό Foreign Policy.
«Η Ουκρανία και ορισμένοι από τους ισχυρότερους υποστηρικτές της πιέζουν το ΝΑΤΟ να προσκαλέσει επίσημα το Κίεβο να γίνει μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας στην επερχόμενη μεγάλη σύνοδο κορυφής, αλλά οι προσπάθειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρή παρασκηνιακή αντίσταση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία», τόνισε το Foreign Policy.
Σύμφωνα με το Foreign Policy, η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής βλέπουν την επέκταση του ΝΑΤΟ μέσω της ένταξης της Ουκρανίας ως τρόπο «αποδυνάμωσης των φιλοδοξιών της Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη».
Ωστόσο, ορισμένοι δυτικοί εκπρόσωποι της συμμαχίας, ιδίως η Ουάσιγκτον και το Βερολίνο, θεωρούν πρόωρο να ξεκινήσει η διαδικασία αποδοχής του Κιέβου σε συνθήκες που συνεχίζεται η σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία είναι οι κύριοι χορηγοί στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία. Αξιωματούχοι και στις δύο χώρες επιμένουν ότι η Ουκρανία πρέπει τελικά να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά δεν είναι τώρα η ώρα να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία» αναφέρει το Foreign Policy.
ΗΠΑ και Γερμανία έχουν ως στόχο να συνεχίσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα και πυρομαχικά.
Ένα από τα επιχειρήματα είναι ο φόβος ότι στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης σύγκρουσης, η ένταξη στη συμμαχία θα μπορούσε να προκαλέσει μια πλήρη σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, μέχρι και πυρηνικό πόλεμο.
Οι πολέμιοι αυτής της θέσης θεωρούν την έγκαιρη ένταξη του Κιέβου ως έναν τρόπο «μακροπρόθεσμης εξοικονόμησης» σε σύγκριση με τη στρατηγική της παροχής όπλων.
Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι φόβοι για τη νίκη Trump στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024.
Αναμένεται ότι αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, δεν θα εργαστεί για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, αναβάλλοντας το θέμα για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης