Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Τουρκία στις 12 Φεβρουαρίου 2024 ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin

Στην Τουρκία στις 12 Φεβρουαρίου 2024 ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin
H ανακοίνωση της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου έρχεται στον απόηχο της έγκρισης της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την Τουρκία...
O Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα επισκεφτεί την Τουρκία στις 12 Φεβρουαρίου για να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters.
H ανακοίνωση της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου έρχεται στον απόηχο της έγκρισης της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την Τουρκία.
Ο Τούρκος πρόεδρος θα επισκεφθεί επίσης την Αίγυπτο στις 14 Φεβρουαρίου, ανέφερε στο Reuters ο αξιωματούχος.
Στη συνάντηση μεταξύ του Erdogan και του Αιγύπτιου προέδρου Abdel Fattah al-Sisi αναμένεται να συζητηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα και τα βήματα για τον τερματισμό του πολέμου, δήλωσαν οι ίδιοι αξιωματούχοι, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία τους επειδή η επίσκεψη δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
Η ενίσχυση του εμπορίου και ο καθορισμός των ορίων θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι επίσης στην ατζέντα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.
Σημαντικό βήμα για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών έγινε πέρυσι τον Ιούλιο, όταν τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών ανακοίνωσαν ότι οι διπλωματικές σχέσεις αναβαθμίστηκαν και πάλι στο επίπεδο του πρεσβευτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης