Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ουγγαρία): Η Κομισιόν να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ευρωπαίων αγροτών έναντι της Ουκρανίας, όχι το αντίστροφο

Orban (Ουγγαρία): Η Κομισιόν να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ευρωπαίων αγροτών έναντι της Ουκρανίας, όχι το αντίστροφο
«Πρέπει να βρούμε νέους ηγέτες που να εκπροσωπούν πραγματικά τα συμφέροντα του λαού», τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται μια αλλαγή ηγεσίας, διότι προστατεύει τα συμφέροντα της Ουκρανίας και όχι τους ευρωπαίους αγρότες που υποφέρουν από το ουκρανικό ξεπούλημα γεωργικών προμηθειών.
Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την 1η Φεβρουαρίου.
Ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης συνομίλησε, επίσης, με Βέλγους αγρότες που συνεχίζουν τις διαδηλώσεις στους δρόμους της πόλης.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ευρωπαίων αγροτών εναντίον των Ουκρανών και όχι το αντίστροφο», τους διεμήνυσε ο Orban.
Μάλιστα, στη σελίδα του στο Facebook δημοσίευσε μια βιντεοσκοπημένη συνομιλία με αγρότες και μια σύντομη συνάντηση με τον Τύπο.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης αλλαγή ηγεσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί «οι σημερινοί ηγέτες δεν θα λάβουν ποτέ αποφάσεις που είναι επωφελείς για τους αγρότες».
«Πρέπει να βρούμε νέους ηγέτες που να εκπροσωπούν πραγματικά τα συμφέροντα του λαού», τόνισε ο Orban, αναφερόμενος στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2024.
Ο αρχηγός της ουγγρικής κυβέρνησης σημείωσε ότι η εισαγωγή ουκρανικών γεωργικών προϊόντων στην ΕΕ θα πρέπει να σταματήσει, επειδή τα ευρωπαϊκά πρότυπα παραγωγής δεν πληρούνται στην Ουκρανία και γι' αυτό οι ευρωπαίοι αγρότες βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και υφίστανται απώλειες.
«Είμαστε οι πρώτοι που υποφέρουμε από αυτό - οι Πολωνοί, οι Σλοβάκοι και οι Ούγγροι που ζουν δίπλα στην Ουκρανία. Αλλά αργά ή γρήγορα αυτός ο κίνδυνος θα φτάσει στο εσωτερικό της Ευρώπης και θα γίνει αισθητός εδώ στις Βρυξέλλες, στη Γαλλία και την Ισπανία», προειδοποίησε.
Επισημαίνεται ότι το φθινόπωρο του 2023, οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης αναγκάστηκαν να απαγορεύσουν την εισαγωγή γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να επεκτείνει το εμπάργκο για τις προμήθειες στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία τεσσάρων τύπων σιτηρών και ελαιούχους σπόρους - σιτάρι, καλαμπόκι, ελαιοκράμβη και ηλιόσπορους.
Από την πλευρά της, η ουγγρική κυβέρνηση επικύρωσε μονομερώς το εμπάργκο και το επέκτεινε σε άλλους 20 τύπους ουκρανικών αγροτικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων δημητριακών, κρέατος, αυγών, φυτικών ελαίων, λαχανικών και μελιού.
Η Πολωνία και η Σλοβακία ανακοίνωσαν, επίσης, τη συνέχιση της απαγόρευσης των προμηθειών σιτηρών από την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης