Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shell: Κέρδη 28 δισ. δολ. το 2023 - Αυξάνει το μέρισμα

Shell: Κέρδη 28 δισ. δολ. το 2023 - Αυξάνει το μέρισμα
Η Shell ανακοίνωσε αύξηση του μερίσματος ανά μετοχή κατά 4% για το τέταρτο τρίμηνο
Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη του 2023, ανακοινώνοντας αύξηση του μερίσματος κατά 4% και πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 3,5 δισ. δολαρίων.
Η Shell ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 28,25 δισ. δολαρίων για το σύνολο του 2023, μειωμένα κατά 29% σε σύγκριση με τα υψηλότερα ετήσια κέρδη της, ύψους 39,9 δισ. δολαρίων, το προηγούμενο έτος.
Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα καθαρά κέρδη της Shell για το σύνολο του 2023 θα διαμορφώνονταν στα 27,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την LSEG.
Η Shell ανακοίνωσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 7,31 δισ. δολαρίων για το τελευταίο τρίμηνο του 2023.
Η εταιρεία δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αντανακλούν τα ισχυρά περιθώρια εμπορίας υγροποιημένου φυσικού αερίου και βελτιστοποίησης, αντισταθμίζοντας την ασθενέστερη εμπορία προϊόντων πετρελαίου.

Αύξηση του μερίσματος

Η Shell ανακοίνωσε αύξηση του μερίσματος ανά μετοχή κατά 4% για το τέταρτο τρίμηνο και δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 3,5 δισ. δολαρίων τους επόμενους τρεις μήνες.
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι έχει πλέον ολοκληρώσει άλλα 3,5 δισ. δολάρια από τις επαναγορές μετοχών που ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης