Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση της Κίνας κατά των αμερικανικών βομβαρδισμών - Θα αντιταχθούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια παραβιάζει τον Χάρτη του ΟΗΕ

Παρέμβαση της Κίνας κατά των αμερικανικών βομβαρδισμών - Θα αντιταχθούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια παραβιάζει τον Χάρτη του ΟΗΕ
Το Πεκίνο δηλώνει πως βρίσκεται απέναντι σε ενέργειες που παραβιάζουν «την κυριαρχία άλλων εθνών»
Η Κίνα παρενέβη για πρώτη φορά δημόσια για τα αμερικανικά πλήγματα σε Συρία και Ιράκ, τονίζοντας πως αντιτίθεται σε οποιαδήποτε ενέργεια που παραβιάζει τον Χάρτη του ΟΗΕ και την κυριαρχία άλλων εθνών.
Ειδικότερα, ο Πεκίνο «αντιτίθεται σε οποιεσδήποτε ενέργειες παραβιάζουν τον Χάρτη του ΟΗΕ και παραβιάζουν την εδαφική κυριαρχία και την ασφάλεια άλλων χωρών», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin.
Ο Wang σχολίασε τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ την Παρασκευή κατά της επίλεκτης Δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν και πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν στο Ιράκ και τη Συρία μετά από επίθεση με drone που σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες στην Ιορδανία.
Από τα αμερικανικά πλήγματα αρκετοί πολίτες και στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Συρία, ενώ άλλοι τραυματίστηκαν.
Ως προς το Ιράκ, η κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν στις αμερικανικές επιθέσεις.
Επίσης κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.
«Η τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι εξαιρετικά περίπλοκη και ευαίσθητη», τόνισε σχετικά ο Wang, προσθέτοντας:
«Η Κίνα προτρέπει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να τηρήσουν το διεθνές δίκαιο, να διατηρήσουν την ηρεμία και την αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν την περαιτέρω κλιμάκωση ή ακόμα και την απώλεια του ελέγχου της περιφερειακής έντασης» κατέληξε ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης