Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρώμικος πόλεμος κατά Trump στις ΗΠΑ - Τον δικάζουν παρανόμως για να μην είναι υποψήφιος - Πρελούδιο παγκοσμίου πολέμου

Βρώμικος πόλεμος κατά Trump στις ΗΠΑ - Τον δικάζουν παρανόμως για να μην είναι υποψήφιος - Πρελούδιο παγκοσμίου πολέμου
Αίρουν την ασυλία για να διωχθεί...
Τα ρέστα του παίζει το βαθύ κράτος στις ΗΠΑ ώστε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump να μην μπορέσει να κατέλθει στις εκλογές τον ερχόμενο Νοέμβριο, όπου σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις διατηρεί ισχυρό προβάδισμα.
Ειδικότερα, όπως αποφάσισε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 ομοσπονδιακό τριμελές εφετείο, ο Trump μπορεί να δικαστεί για τις κατηγορίες ότι σχεδίαζε να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020.
H εν λόγω απόφαση αποτελεί τη δεύτερη φορά μέσα σε ισάριθμους μήνες που οι δικαστές ρίχνουν στον κάλαθο των αχρήστων τα εύλογα και καθ’ όλα ισχυρά επιχειρήματα περί ασυλίας του Trump, κρίνοντας ότι μπορεί να διωχθεί για ενέργειες στις οποίες υποτίθεται ότι προέβη ενώ βρισκόταν στον Λευκό Οίκο και πριν από τις 6 Ιανουαρίου 2021, όταν «υποστηρικτές» του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.
«Για τους σκοπούς αυτής της υπόθεσης, ο πρώην Πρόεδρος Trump έγινε πολίτης Trump, με όλα τα υπερασπιστικά δικαιώματα οποιουδήποτε άλλου κατηγορούμενου.
Οποιαδήποτε εκτελεστική ασυλία που μπορεί να τον προστάτευε όσο υπηρετούσε ως Πρόεδρος δεν τον προστατεύει πλέον από αυτή τη δίωξη», έγραψε το δικαστήριο.
«Δεν μπορούμε να δεχτούμε τον ισχυρισμό του πρώην προέδρου Trump ότι ένας πρόεδρος έχει απεριόριστη εξουσία να διαπράττει εγκλήματα που θα εξουδετέρωναν τον πιο θεμελιώδη έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας - την αναγνώριση και την εφαρμογή των εκλογικών αποτελεσμάτων», έγραψε η επιτροπή.
«Ούτε μπορούμε να επικυρώσουμε τον ισχυρισμό του ότι η εκτελεστική εξουσία έχει εν λευκώ άδεια να παραβιάζει τα δικαιώματα μεμονωμένων πολιτών να ψηφίζουν».
Έτσι, το τριμελές εφετείο απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι δεν μπορεί να διωχθεί καθώς οι κατηγορίες συνδέονται με τις επίσημες αρμοδιότητες του ως προέδρου των ΗΠΑ.
Φυσικά, ο πρώην πρόεδρος θα ασκήσει έφεση.
«Ο πρόεδρος Trump διαφωνεί με την απόφαση και θα ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο προς το συμφέρον της προεδρίας και του Συντάγματος», ανέφερε το δελτίο Τύπου.

Γιατί δεν μπορεί να δικαστεί

Στην υπερασπιστική γραμμή, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επιμένει ότι δεν μπορεί να δικαστεί για ενέργειες που χρονολογούνται από την εποχή του ως προέδρου, συμπεριλαμβανομένου του βασικού στοιχείου της δίκης, ότι οι υποστηρικτές του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, σε μια προσπάθεια να διαταράξουν Κογκρέσο και να αμφισβητηθεί η εκλογική νίκη του Joe Biden.
Υπενθυμίζεται πως ο ειδικός εισαγγελέας Jack Smith είχε ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να διευκρινίσει εάν ο Trump έχει ασυλία.
Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά από τον πρώην αρχηγό του αμερικανικού κράτους, το αίτημα του Smith προς το Ανώτατο Δικαστήριο είναι μια προσπάθεια παρέμβασης στις επερχόμενες εκλογές του 2024 και να αποτρέψει τον πολιτικό να ανακτήσει τη θέση του στον Λευκό Οίκο.
Επισημαίνεται πως οι επόμενες προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.
Τον Απρίλιο του 2023, ο σημερινός αρχηγός του κράτους, Joe Biden, ανακοίνωσε ότι σκόπευε να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην ανώτατη κυβερνητική θέση.

Trump για Ουκρανία

Στο μεταξύ, να αντιταχθούν σε μια συμφωνία που προβλέπει μεταξύ άλλων ένα νέο πακέτο 60 δισεκ. δολαρίων προς την Ουκρανία, κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους της αμερικανικής Γερουσίας ο Donald Trump.
«Μόνο ένας ηλίθιος ή ένας ριζοσπαστικός αριστερός Δημοκρατικός θα ψήφιζε αυτό το φρικτό νομοσχέδιο», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σε ανάρτηση στο Truth Social.
Η αμερικανική Γερουσία παρουσίασε ένα κείμενο, καρπός πολύμηνων διαπραγματεύσεων, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων βοήθεια 60 δισ. δολάρια στην Ουκρανία, 14 δισ. δολάρια για το Ισραήλ και μια μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση.
«Χρειαζόμαστε ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, δεν πρέπει να συνδέεται με τη βοήθεια σε ξένη χώρα με κανέναν τρόπο», τόνισε ο Donald Trump, υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.
Η υιοθέτηση του κειμένου που παρουσιάστηκε χθες απέχει παρασάγγας από το να είναι εγγυημένη, καθώς ολοένα περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων εναντιώνονται ανοικτά στη χορήγηση περαιτέρω κεφαλαίων στο Κίεβο για να αντιμετωπίσει τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας.
Ο πρόεδρος της Βουλής Mike Johnson, πιστός υποστηρικτής του κ. Trump, επέκρινε τη συμφωνία και είπε ότι όπως έχουν τα πράγματα, αυτή είναι νεκρή πριν καν κατατεθεί στη Βουλή.

Ποτέ ο κόσμος δεν ήταν τόσο κοντά στην αρχή του τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου

Η ανησυχία του Trump για τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία είναι εύλογη.
Ο κόσμος δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά στο ξέσπασμα ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιου, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του για την ικανότητά του να αποτρέψει τις συγκρούσεις.
«Δεν νομίζω ότι κινδυνεύαμε ποτέ από έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο όπως τώρα.
Και όπως λέω σε κάθε ομιλία μου, θα αποτρέψω έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, ξέρω όλους αυτούς τους ανθρώπους» τόνισε ο Trump σε ομιλία του στην Αϊόβα.
Σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικάνο πολιτικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπό τη διοίκηση Biden, έχουν γίνει ένα «αδύναμο και αναποτελεσματικό κράτος» του οποίου η γνώμη δεν λαμβάνεται υπόψη στην παγκόσμια σκηνή.
«Ο Biden είναι εξαιρετικά ανίκανος.
Το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει καλά είναι να εξαπατά στις εκλογές.
Οι Δημοκρατικοί είναι καλοί στη νοθεία των εκλογικών αποτελεσμάτων και είναι επίσης εξαιρετικοί στο να διώκουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.
Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αλλιώς», τόνισε ο πρώην - Πρόεδρος των Η.Π.Α.
Ο Trump υποστήριξε ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, εάν ξεκινήσει, δεν θα είναι το συνηθισμένο πεδίο μάχης μεταξύ των στρατών και του στρατιωτικού εξοπλισμού δύο αντιπάλων.
«Αυτό δεν θα είναι καθόλου το ίδιο με τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ήταν τρομεροί, αλλά αυτός θα είναι πολύ μεγαλύτερος, θα είναι αφανισμός» τόνισε ο Trump.
Κατά τον Trump ο Biden είναι σε θέση να ξεκινήσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και να καταστρέψει την Αμερική στο διάστημα που απομένει πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Υποσχέθηκε επίσης να αποκαταστήσει την ειρήνη στον πλανήτη εάν αναλάμβανε ξανά τη θέση του αρχηγού του κράτους.
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ έχουν προγραμματιστεί για τις 5 Νοεμβρίου 2024.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Trump ως το ξεκάθαρο φαβορί στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης