Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Μέτωπο και με την Ιαπωνία - Αδύνατες οι συνομιλίες για συνθήκη ειρήνης

Ρωσία: Μέτωπο και με την Ιαπωνία - Αδύνατες οι συνομιλίες για συνθήκη ειρήνης
Για κοντόφθαλμη πολιτική κατηγορεί την Ιαπωνία η Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Η επανάληψη των συνομιλιών για τη συνθήκη ειρήνης με το Τόκιο είναι αδύνατη στο σημερινό περιβάλλον, δήλωσε στο TASS ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Andrey Rudenko.
"Στην παρούσα κατάσταση, η επανάληψη του διαλόγου για την προαναφερθείσα συνθήκη είναι κατηγορηματικά αδύνατη", δήλωσε ο ίδιος, όταν ρωτήθηκε για τις προοπτικές επανάληψης των συνομιλιών για την ειρηνευτική συνθήκη στο ορατό μέλλον.

Κοντόφθαλμη πολιτική

Σύμφωνα με τον ανώτερο διπλωμάτη, οι σχέσεις με την Ιαπωνία βρίσκονται σήμερα σε πρωτοφανώς χαμηλό επίπεδο "λόγω της κοντόφθαλμης πολιτικής της ιαπωνικής κυβέρνησης".
"Η βασική προϋπόθεση για την έναρξη της κίνησης προς την εξομάλυνσή τους είναι η άρνηση του Τόκιο από την εχθρική πολιτική έναντι της Ρωσίας και όχι τα όποια εφήμερα "σήματα". Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν θέματα για μια σοβαρή πολιτική συζήτηση με την Ιαπωνία", τόνισε.
Σημείωσε ότι η Ρωσία και η Ιαπωνία δεν διαπραγματεύονται συνθήκη ειρήνης ως συμφωνία, η οποία υπογράφεται μετά το τέλος των εχθροπραξιών.
"Διαπραγματεύονταν ένα σύγχρονο θεμελιώδες και ολοκληρωμένο έγγραφο για την ειρήνη, τη φιλία και τις σχέσεις καλής γειτονίας, προσανατολισμένο να θέσει τις βάσεις για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη ολόκληρου του φάσματος των ρωσο-ιαπωνικών σχέσεων, να δεσμεύσει στο χαρτί την πρόθεση των πλευρών να φέρουν πιο κοντά τις προσεγγίσεις τους στα βασικά διεθνή και περιφερειακά προβλήματα, να διευκρινίσει τις αμοιβαίες εγγυήσεις για τη μη συμμετοχή σε εχθρικές πρωτοβουλίες τρίτων", δήλωσε ο διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης