Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας - Οι νέες αιτήσεις μειώθηκαν σε 218.000

ΗΠΑ - Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας - Οι νέες αιτήσεις μειώθηκαν σε 218.000
Οι αιτήσεις έχουν μεταβληθεί ελάχιστα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, παρά τις πρόσφατες απολύσεις, πολλές από τις οποίες στον κλάδο της τεχνολογίας και των μέσων ενημέρωσης
Καλύτερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα στοιχεία για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, ο αριθμός των νέων αιτήσεων μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, υποδεικνύοντας την υποκείμενη ισχύ της αγοράς εργασίας παρά την πρόσφατη έξαρση των απολύσεων.
Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 9.000 σε 218.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 220.000 αιτήσεις για την τελευταία εβδομάδα.
Οι αιτήσεις έχουν μεταβληθεί ελάχιστα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, παρά τις πρόσφατες απολύσεις, πολλές από τις οποίες στον κλάδο της τεχνολογίας και των μέσων ενημέρωσης.
Οι εργοδότες είναι γενικά επιφυλακτικοί στο να στείλουν εργαζόμενους στην πατρίδα τους μετά τις δυσκολίες εξεύρεσης εργατικού δυναμικού κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία COVID-19. Οι οικονομολόγοι επισημαίνουν επίσης την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, η οποία χαρακτηρίζεται από αύξηση άνω του 3% σε ετήσια βάση για τρία συνεχόμενα τρίμηνα, και τη μείωση του κόστους εργασίας ως άλλους παράγοντες που ενθαρρύνουν τις εταιρείες να διατηρήσουν το εργατικό δυναμικό τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης