Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη από τη Ρωσία: Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι έτοιμος για μεσολάβηση στην Ουκρανία αλλά εμποδίζεται από τη Δύση

Αποκάλυψη από τη Ρωσία: Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι έτοιμος για μεσολάβηση στην Ουκρανία αλλά εμποδίζεται από τη Δύση
«Μετά την έναρξη της επιχείρησης στην Ουκρανία, λάβαμε από τον Πάπα μια πρόταση για μεσολάβηση για την έναρξη διαλόγου με την ουκρανική πλευρά» τονίζει ο Ρώσος πρέσβης
Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι έτοιμος να ενεργήσει ως μεσολαβητής για την Ουκρανία, αλλά η Δύση εμποδίζει την επίλυση της σύγκρουσης.
Κάτι τέτοιο υποστηρίχθηκε από τον Ρώσο πρεσβευτή στο Βατικανό, Ivan Soltanovsky, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο Tass.
«Μετά την έναρξη της επιχείρησης στην Ουκρανία, λάβαμε από τον Πάπα μια πρόταση για μεσολάβηση για την έναρξη διαλόγου με την ουκρανική πλευρά, η οποία εκφράστηκε επανειλημμένα στη συνέχεια. Το πραγματικό εμπόδιο είναι η άρνηση της ανάγκης για διαπραγματεύσεις τόσο από την πλευρά των ουκρανικών αρχών, που εκφράζεται σε μια νομοθετική απαγόρευση διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, όσο και από την πλευρά της συλλογικής Δύσης, η οποία τροφοδοτεί παράφορα το καθεστώς του Κιέβου με σύγχρονα όπλα , ωθώντας την έτσι να συνεχίσει τις στρατιωτικές περιπέτειες», σημείωσε ο διπλωμάτης.
Τόνισε ότι η Αγία Έδρα έχει «λάβει ουδέτερη και ισορροπημένη θέση» από την αρχή της κρίσης.
Γνωρίζουμε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος δεν δέχεται στρατιωτική δράση.
Εκτιμούμε τις προσπάθειές του για την εδραίωση μιας διαρκούς και δίκαιης ειρήνης», πρόσθεσε ο Ρώσος πρέσβης.
Όπως εξήγησε ο Soltanovsky, στο πλαίσιο των καταστροφικών πολιτικών της Δύσης, ο διάλογος της Μόσχας με το Βατικανό επικεντρώνεται στην επίλυση «συγκεκριμένων ανθρωπιστικών ζητημάτων, κυρίως μαζί με τον ειδικό απεσταλμένο του Πάπα, Καρδινάλιο Matteo Zuppi».
«Κατά τη γνώμη της Αγίας Έδρας, οι επιτυχίες στον ανθρωπιστικό τομέα είναι σημαντικές όχι μόνο από μόνες τους, αλλά και από την άποψη της δημιουργίας ενός ευνοϊκότερου περιβάλλοντος για την εξεύρεση τρόπων ειρήνης και την αποκατάσταση της ελάχιστης τουλάχιστον εμπιστοσύνης μεταξύ των χωρών», κατέληξε o εκπρόσωπος της Μόσχας στο Βατικανό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης