Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν και Ιράκ συζητούν με επίκεντρο τον εξοβελισμό των αμερικανικών δυνάμεων από την ευρύτερη περιοχή

Ιράν και Ιράκ συζητούν με επίκεντρο τον εξοβελισμό των αμερικανικών δυνάμεων από την ευρύτερη περιοχή
Ο πρόεδρος της βουλής του Ιράκ τόνισε την αποφασιστικότητα του κοινοβουλίου προκειμένου να απομακρύνει ξένες δυνάμεις από τα εδάφη του Ιράκ
Την Τετάρτη 14/2 ο πρόεδρος του ιρακινού κοινοβουλίου, Mohsen Al-Mandalawi, υποδέχθηκε τον επικεφαλής του ιρανικού δικαστικού σώματος Gholamhossein Mohseni Ejei και την αντιπροσωπεία του, μαζί με αρκετούς Ιρακινούς αξιωματούχους.
Στη συνάντηση, ο Al-Mandalawi δήλωσε ότι «τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουμε μάρτυρες νομοπαρασκευαστικών διαδικασιών που θα τερματίσουν την παρουσία των ΗΠΑ στο Ιράκ», προσθέτοντας ότι η χώρα είναι ισχυρή και δεν χρειάζεται την προστασία ξένων δυνάμεων.

iran_iraq.JPG

Είπε ότι «οι επιθέσεις των ΗΠΑ σε ιρακινές τοποθεσίες και αξιωματούχους παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και παρεμποδίζουν τις αγαστές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», τονίζοντας την αποφασιστικότητα του ιρακινού κοινοβουλίου, προκειμένου να απομακρύνει ξένες δυνάμεις από τα εδάφη του Ιράκ.
Αναφερόμενος στα περιφερειακά ζητήματα, ο Al-Mandalawi κάλεσε επίσης τα αραβικά και ισλαμικά κοινοβούλια «να θεσπίσουν νόμους για να λογοδοτήσει επιτέλους η Σιωνιστική οντότητα οι χώρες που την υποστηρίζουν, καθώς και να ποινικοποιηθούν οι σχέσεις μαζί της».
Επιβεβαίωσε επίσης ότι η νομοθετική αρχή επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις με τις περιφερειακές χώρες και πιστεύει στη συμπληρωματική συνεργασία με τις εκτελεστικές και δικαστικές αρχές του Ιράκ.
Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Δικαιοσύνης του Ιράν επιβεβαίωσε ότι το ιρακινό κοινοβούλιο διαδραματίζει εξαιρετικό ρόλο και χαρακτήρισε πολύ ενάρετη την ποινικοποίηση ενεργειών που ανοίγουν τον δρόμο στην παρείσφρηση του ισραηλινού παράγοντα στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης