Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο Λευκός Οίκος με κάλπικες ιστορίες τρόμου προσπαθεί να περάσει από το Κογκρέσο τη βοήθεια για Ουκρανία – Ισραήλ

Ρωσία: Ο Λευκός Οίκος με κάλπικες ιστορίες τρόμου προσπαθεί να περάσει από το Κογκρέσο τη βοήθεια για Ουκρανία – Ισραήλ
Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταφεύγει σε τέτοιου είδους χειραγώγηση, εκτιμά η Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιεί το αφήγημα ότι η Ρωσία πρόκειται να γεμίσει με πυρηνικά στο διάστημα προκειμένου να πείσει το Κογκρέσο να παράσχει πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία, λέει ο Oleg Karpovich, αντιπρύτανης της Διπλωματικής Ακαδημίας του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.
«Γενικά, οι πληροφορίες που εμφανίστηκαν στα ξένα μέσα ενημέρωσης βγήκαν επειδή οι Αμερικανοί νομοθέτες δεν μπόρεσαν να εγκρίνουν νομοσχέδιο για σχεδόν τέσσερις μήνες που θα επέτρεπε τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας και της Ταϊβάν, καθώς και τον εξοπλισμό των νότιων συνόρων των ΗΠΑ» είπε ο Karpovich.
«Ως εκ τούτου, κατέστη αναγκαίο να υπάρξει κάποια νέα απειλή, που θα πιέσει τους βουλευτές γιατί ο ισχυρισμός μιας κατάστασης, που συνδέεται, κατά τη γνώμη τους, με την Ουκρανία και την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, δεν προκαλεί πλέον εντύπωση», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ειδικό, ο ισχυρισμός ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στο διάστημα έρχεται σε αντίθεση με τη συνθήκη του 1967 για τις αρχές της εξερεύνησης και χρήσης του διαστήματος, συμπεριλαμβανομένης της Σελήνης και άλλων ουράνιων σωμάτων, που υπέγραψε η ΕΣΣΔ και πάνω από 100 άλλα κράτη, τα οποία επίσης δεσμεύτηκαν να μην αναπτύξουν πυρηνικά όπλα στο διάστημα.
Ο Karpovich επεσήμανε ότι η αντίληψη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής του 2023 αναφέρει ότι η Ρωσία δεν θα αναπτύξει πυρηνικά όπλα στο διάστημα σε καμία περίπτωση.

Χειραγώγηση

«Η κυβέρνηση Biden αποφάσισε να παίξει με τα νεύρα των βουλευτών της. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταφεύγει σε τέτοιου είδους χειραγώγηση, αναγκάζοντας τους νομοθέτες να παρέχουν όλο και περισσότερα χρήματα για την Ουκρανία και το Ισραήλ, οδηγώντας σε δραματικά αποτελέσματα και στα δύο χώρες», είπε ο ειδικός.
«Αντί να οργανώνουν και να επιλύουν όλα τα ζητήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι αρχές των ΗΠΑ και το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, που βγάζει ένα σωρό χρήματα, συνεχίζουν να επωφελούνται από τέτοιες συγκρούσεις», τόνισε.
Σχολιάζοντας αυτές τις αναφορές, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergey Raybkov δήλωσε στο TASS ότι οι ΗΠΑ οδηγούνται σε κακόβουλες κατασκευές, αποδίδοντας ανεπιθύμητες ενέργειες και προθέσεις στη Ρωσία.
Προηγουμένως, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan δήλωσε ότι θα ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την απειλή κατά των ΗΠΑ.
Πάντως ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Johnson επεσήμανε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο για «δημόσιο συναγερμό».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης