Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harris: Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ουκρανία «για όσο χρειαστεί» και θα πιέσουν την Ρωσία να αποζημιώσει το Κίεβο

Harris: Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ουκρανία «για όσο χρειαστεί» και θα πιέσουν την Ρωσία να αποζημιώσει το Κίεβο
Ο πρόεδρος Biden και εγώ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε τους πόρους και τα όπλα που χρειάζεστε για να πετύχετε - Θα είμαστε μαζί σας για όσο χρειαστεί, τόνισε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris δήλωσε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου ότι η κυβέρνηση του Joe Biden είναι έτοιμη να στηρίξει την Ουκρανία στον πόλεμό της με τη Ρωσία "για όσο χρειαστεί" και θα πιέσει ώστε η Μόσχα να καταβάλει αποζημιώσεις στο Κίεβο μετά το τέλος του πολέμου.
"Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη.
Θα εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία θα πληρώσει αποζημίωση στην Ουκρανία", είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodimir Zelensky, στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

"Ο πρόεδρος Biden και εγώ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε τους πόρους και τα όπλα που χρειάζεστε για να πετύχετε.
Θα είμαστε μαζί σας για όσο χρειαστεί", πρόσθεσε, απευθυνόμενη στον Zelensky.
Η Harris τόνισε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν πρέπει να εξαρτάται από εσωτερικά "πολιτικά παιχνίδια", αναφερόμενη στο γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι, υπό την επιρροή του Donald Trump, μπλοκάρουν την αποδέσμευση της αμερικανικής βοήθειας προς το Κίεβο.
Ο Zelensky από την πλευρά του είπε ότι δεν βλέπει "άλλη εναλλακτική" πέραν των ΗΠΑ που έχουν κεντρικό ρόλο στην υποστήριξη της χώρας του.
"Βασιζόμαστε στις ΗΠΑ (…) αυτός ο εταίρος θα παραμείνει στρατηγικός εταίρος", είπε, εξηγώντας ότι η βοήθεια, ύψους 60 δισεκ. δολαρίων, την οποία μπλοκάρει το Κογκρέσο, δεν είναι αυτή που θα κρίνει τον πόλεμο αλλά "αναμφίβολα ανοίγει έναν δρόμο προς τη νίκη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης