Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Ελπίζω να γίνει ξανά ο Trump πρόεδρος των ΗΠΑ για να φέρει ειρήνη στην Ουκρανία

Orban: Ελπίζω να γίνει ξανά ο Trump πρόεδρος των ΗΠΑ για να φέρει ειρήνη στην Ουκρανία
Εκτός από τη νίκη του Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Orban θα ήθελε να δει αλλαγές στην ηγεσία της ΕΕ
Η Ουγγαρία ελπίζει ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump θα κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024, θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο και θα συμβάλει επίσης στην επίτευξη ειρηνικής λύσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban στην ετήσια ομιλία του για τις πολιτικές προτεραιότητες της χώρας.
Ο Orban ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αναμιχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλης χώρας, αλλά «θα ήθελε να δει τον Trump να επιστρέφει στην προεδρία και να εδραιώσει την ειρήνη στο ανατολικό τμήμα της Ευρώπης».
Εκτός από τη νίκη του Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Orban θα ήθελε να δει αλλαγές στην ηγεσία της ΕΕ καθώς και συνεργασία, αντί για διακοπή των επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ Ανατολής και Δύσης.
«Θα κάνουμε την Ευρώπη ξανά μεγάλη!» είπε, αναδιατυπώνοντας το περίφημο σύνθημα του πρώην ηγέτη των ΗΠΑ.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός αναμένει ότι τα δεξιά κόμματα θα ενισχύσουν τις θέσεις μετά τις εκλογές του Ιουνίου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Μόνο μια στροφή προς τα δεξιά μπορεί να φέρει πραγματικές αλλαγές. Ωστόσο, είναι σημαντικό οι νέες δεξιές δυνάμεις να γίνουν όχι εναλλακτική στην Ευρώπη, αλλά ευρωπαϊκή εναλλακτική», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης