Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα άκρα λόγω απόγνωσης: Οι ΗΠΑ στέλνουν ATACMS με βεληνεκές… μέχρι την Κριμαία

Στα άκρα λόγω απόγνωσης: Οι ΗΠΑ στέλνουν ATACMS με βεληνεκές… μέχρι την Κριμαία
Οι προοπτικές για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας παραμένουν αβέβαιες «λόγω της αντίθεσης του πρώην προέδρου Donald Trump αναφέρει το ΝΒC
Σε απόγνωση λόγω της διαφαινόμενης ήττας στο ουκρανικό μέτωπο είναι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους, με πληροφορίες να αναφέρουν πως οι Αμερικάνοι είναι έτοιμοι να σπάσουν μια ακόμα… «κόκκινη γραμμή» όσο και αν αυτή φέρνει πιο κοντά ένα σενάριο… ολοκληρωτικού πολέμου με τη Ρωσία.
Δημοσίευμα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC αναφέρει πως οι Αμερικάνοι είναι κοντά στο να εγκρίνουν τη μεταφορά στην Ουκρανία μιας νέας έκδοσης πυραύλων ATACMS μεγαλύτερου βεληνεκούς, οι οποίοι θα μπορούν να πλήξουν ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Κριμαίας.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ άρχισαν να προμηθεύουν την Ουκρανία με τα τακτικά πυραυλικά συστήματα ATACMS, αλλά μέχρι στιγμής έχουν στείλει μόνο παλαιότερα συστήματα μεσαίου βεληνεκούς.
Επίσης, οι Αμερικάνοι ήταν μέχρι πρότινος ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά το βεληνεκές των πυραύλων που προμήθευαν τους Ουκρανούς, καθώς δεν ήθελαν αυτοί να χρησιμοποιούνται κατά ρωσικού εδάφους, αν και βέβαια δεν αναγνωρίζουν ότι η Κριμαία … αποτελεί έδαφος της Ρωσίας.

Αβέβαιη η βοήθεια στην Ουκρανία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προοπτικές για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας παραμένουν αβέβαιες «λόγω της αντίθεσης του πρώην προέδρου Donald Trump και των Ρεπουμπλικανών συμμάχων του στο Κογκρέσο».
Αμερικάνοι αξιωματούχοι υποστήριξαν στο NBC News ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περιορισμένα αποθέματα ATACMS, κάτι που σημαίνει πως μάλλον είναι απίθανο για την Ουάσινγκτον να αποφασίσει να στείλει τους πυραύλους στο Κίεβο χωρίς προηγουμένως να έχουν εγκριθεί τα χρήματα για να αναπληρώσει το δικό της οπλοστάσιο.

Το σενάριο της έγκρισης

Εάν το Κογκρέσο εγκρίνει αυξημένη χρηματοδότηση για την Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν συστήματα ATACMS μεγαλύτερης εμβέλειας σε ένα από τα επερχόμενα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν επίσης πυρομαχικά και πυροβολικό, τα οποία είναι έτοιμα να σταλούν αμέσως στην Ουκρανία εάν εγκριθεί η χρηματοδότηση» αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, βάσει των οποίων δεν αποκλείεται οι ΗΠΑ «να ζητήσουν από τους συμμάχους να παράσχουν στην Ουκρανία πυραύλους για να αναπληρώσουν τα αποθέματα των ATACMS».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης