Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Η πτώση της Avdiivka αποτελεί σημείο καμπής ιστορικών διαστάσεων για την Ουκρανία

CNN: Η πτώση της Avdiivka αποτελεί σημείο καμπής ιστορικών διαστάσεων για την Ουκρανία
Η «πιο σκοτεινή ώρα» έρχεται για την Ουκρανία, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο
Η απώλεια του ελέγχου της Avdiivka από τα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο καμπής για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και μαζί με την αναστολή της βοήθειας των ΗΠΑ, θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχουν έρθει χειρότεροι καιροί για τις αρχές του Κιέβου, εξηγεί σε εκτενή του ανάλυση για τον πόλεμο στην Ουκρανία το CNN.
Όπως σημειώνει το διεθνές δίκτυο, το γεγονός αυτό «αντιπροσωπεύει ένα σημείο καμπής ιστορικών διαστάσεων, με τις ρωσικές δυνάμεις να προχωρούν και την ατροφία της Δύσης να απειλεί να φέρει αλλαγές» στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, εξηγεί το τηλεοπτικό κανάλι, η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου δεν έφερε κάποια αξιοσημείωστη εξελιξη για τις αρχές του Κιέβου και σε μια τέτοια κατάσταση «η πιθανότητα δραματικών αλλαγών στην πρώτη γραμμή είναι πολύ πραγματική».
Επιπλέον, οι προηγούμενες προειδοποιήσεις σχετικά με τις συνέπειες μιας περαιτέρω καθυστέρησης της αμερικανικής βοήθειας -λόγω της κωλυσιεργίας του Κογκρέσου- στην πρώτη γραμμή για την Ουκρανία «έχουν γίνει πια μια πικρή και σκληρή πραγματικότητα».
Σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, το γεγονός ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν την Avdiivka, την οποία κρατούσαν για 10 χρόνια, μαζί με τις αλλαγές στη στρατιωτική ηγεσία και την αποτυχία της αντεπίθεσης, μπορεί να σημαίνει ότι έχει έρθει η «χειρότερη στιγμή» για την Αρχές του Κιέβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης