Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Le Pen θα αψηφήσει την «εξωφρενική» απαίτηση Macron να μην παραστεί σε εκδήλωση για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

tags :
Η Le Pen θα αψηφήσει την «εξωφρενική» απαίτηση Macron να μην παραστεί σε εκδήλωση για  τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
Εκπρόσωπος της Le Pen χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πρόταση του Γάλλου προέδρου
Την απαίτηση του προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron να μην παραστεί στην εθνική τελετή προς τιμήν ήρωα της αντίστασης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, θα αψηφήσει η Marine Le Pen.
Εκπρόσωπος της Le Pen χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πρόταση του προέδρου να μην παραστεί στην εκδήλωση την Τετάρτη.
Ο Missak Manouchian θα εισέλθει στο Panthéon στο Παρίσι, το μαυσωλείο της Γαλλίας για τις σεβαστές ιστορικές προσωπικότητες, την υψηλότερη μεταθανάτια τιμή της χώρας.

Η παρέμβαση Macron

Σε συνέντευξή του στην κομμουνιστική εφημερίδα L'Humanité, ο Macron δήλωσε ότι είναι "προσωπικά αντίθετος" με την παρουσία εκπροσώπων της ακροδεξιάς Rassemblement National (RN) στην τελετή.
Την περασμένη εβδομάδα, οι ηγέτες του RN αποδέχθηκαν το αίτημα της οικογένειας του πρώην υπουργού Robert Badinter να μην παραστούν σε εθνική εκδήλωση προς τιμήν του ανθρώπου που κατάργησε τη θανατική ποινή στη Γαλλία.
"Όσον αφορά τον φόρο τιμής στον Robert Badinter, από τον οποίο απουσίαζαν οι βουλευτές του RN, το πνεύμα της ευπρέπειας και η εκτίμηση της ιστορίας θα έπρεπε να τους υποχρεώσει να κάνουν μια επιλογή.
Οι ακροδεξιές ομάδες καλό θα ήταν να μην είναι παρούσες, δεδομένης της φύσης του αγώνα του Manouchian", δήλωσε ο Macron στην εφημερίδα.
Είπε, ωστόσο, ότι το RN "δεν είναι πλέον ανοιχτά αντισημιτικό και αρνητικό", όπως ήταν ο προκάτοχός του, το Εθνικό Μέτωπο (FN), σημειώνει ο Guardian.

Le Pen: Θα παραστώ κανονικά

Σε απάντηση, η Le Pen επιβεβαίωσε ότι θα είναι παρούσα στην τελετή.
"Παρά την εξωφρενική υπόδειξη του προέδρου, η Marine Le Pen θα παραστεί στην επίσημη τελετή που σηματοδοτεί τον φόρο τιμής του έθνους", δήλωσε ο εκπρόσωπός της.
Άλλα μέλη του RN αναμένεται επίσης να παραστούν στην τελετή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης