Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φειδωλοί ακόμη οι Αμερικανοί με τον Donald Trump – Ανακόπτουν τους δωρητές οι νομικές εκκρεμότητες

Φειδωλοί ακόμη οι Αμερικανοί με τον Donald Trump – Ανακόπτουν τους δωρητές οι νομικές εκκρεμότητες
Η εκστρατεία του Trump και οι συνδεδεμένες επιτροπές πολιτικής δράσης προσέλκυσαν περίπου 516.000 δωρητές το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους
Με λιγότερους δωρητές αναγκάζεται να προχωρήσει ο Donald Trump στην τελική ευθεία των εκλογών, καθώς παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με τον μηχανισμό συγκέντρωσης κεφαλαίων του, εξαιτίας των νομικών εκκρεμοτήτων του.
Η εκστρατεία του Trump και οι συνδεδεμένες επιτροπές πολιτικής δράσης προσέλκυσαν περίπου 516.000 δωρητές το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, σε σύγκριση με 740.000 στο ίδιο στάδιο της τελευταίας κούρσας του για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με την ανάλυση των τελευταίων στοιχείων των Financial Times.
Ο πρόεδρος Joe Biden είχε 473.000 δωρητές το δεύτερο εξάμηνο του 2023 — λιγότερους από τον πιθανό αντίπαλό του στη φετινή κούρσα για τον Λευκό Οίκο, αλλά σχεδόν διπλάσιο από τον αριθμό το δεύτερο εξάμηνο του 2019, όταν ο Biden διαγωνιζόταν για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
Ο Trump και οι συνδεδεμένες ομάδες συγκέντρωσαν 189 εκατομμύρια δολάρια από τους δωρητές του το 2023, ενώ ο Biden συγκέντρωσε 202 εκατομμύρια δολάρια από μια μικρότερη βάση δωρητών.
Η μείωση των δωρητών «προφανώς δεν ήταν καλό», είπε ένας αξιωματούχος της εκστρατείας που εργάστηκε για τον Trump για το 2020.
Ενώ τα «κόκκινα σημάδια κινδύνου» δεν αναβοσβήνουν ακόμη, ο Trump θα έπρεπε επειγόντως να κάνει περισσότερες προσπάθειες, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Η πτώση του αριθμού των δωρητών του Trump σε σύγκριση με το 2019 θα μπορούσε να είναι «ακόμα ένα σημάδι ότι υπάρχει κόπωση των χορηγών», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός στρατηγός Eric Wilson, καθώς οι πολιτικοί υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο είναι μουδιασμένοι στις τακτικές ψηφιακής συγκέντρωσης κεφαλαίων.
Το αυξανόμενο κόστος ζωής θα μπορούσε επίσης να έχει αποθαρρύνει τους χορηγούς, πρόσθεσε ο Wilson, όπως και οι αντίπαλοι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι που ανταγωνίζονται για κεφάλαια, κάτι που ο Trump, ως τότε νυν πρόεδρος, δεν αντιμετώπισε την τελευταία φορά.

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στις ΗΠΑ

Οι μικροί δωρητές - αυτοί που δίνουν 200 δολάρια ή λιγότερα - ήταν κρίσιμοι για τις εκστρατείες του Trump, καθώς οι δωρητές της Wall Street έχουν διοχετεύσει χρήματα στους αντιπάλους του.
Επίσης καθοριστικό ρόλο παίζουν τα νομικά προβλήματα - και το κόστος - του Trump αρχίζουν να καταναλώνουν μεγάλο μέρος του χρόνου του και τα κεφάλαια που θα χρειαστεί για μια εξαντλητική κούρσα επανεκλογής.
Οι ομάδες υπέρ του Trump ξόδεψαν περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια για τις δικαστικές του αμοιβές πέρυσι.
Την Παρασκευή, ένας δικαστής της Νέας Υόρκης τον διέταξε να πληρώσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα για διάπραξη οικονομικής απάτης.
Μια μέρα αργότερα, ο Trump συγκέντρωσε χρήματα πουλώντας μια περιορισμένη προσφορά 399 δολαρίων σε χρυσά παπούτσια.
Ενώ οι νομικοί λογαριασμοί και οι κυρώσεις του Trump έχουν αυξηθεί, ο πρώην πρόεδρος χρησιμοποίησε επίσης τις τέσσερις ποινικές του κατηγορίες πέρυσι για να συγκεντρώσει χρήματα.
Η καλύτερη ημέρα συγκέντρωσης χρημάτων μεταξύ χορηγών λίγων δολαρίων ήρθε στις 25 Αυγούστου, αφού παραδόθηκε στις αρχές της Ατλάντα με κατηγορίες κακουργήματος ότι προσπάθησε να ανατρέψει τις εκλογές του 2020.
Αμέσως μετά την παράδοσή του, η εκστρατεία του Trump δημοσίευσε τη φωτογραφία του σε μπλουζάκια και κούπες, αντλώντας περίπου 85.000 συνεισφορές - περίπου 10 φορές περισσότερες από μια τυπική μέρα - για να αποφέρει σχεδόν 4,3 εκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης