Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα επόμενα βήματα στο ουκρανικό μέτωπο - Η Ρωσία θα κατακτήσει το σύνολο του Donbass

Τα επόμενα βήματα στο ουκρανικό μέτωπο - Η Ρωσία θα κατακτήσει το σύνολο του Donbass
Στον αέρα, η Ρωσία εκμεταλλεύεται στο έπακρο το φυσικό αριθμητικό της πλεονέκτημα
Η Ουκρανία μπορεί κάλλιστα να χάσει περισσότερα από τα εδάφη που υπερασπίζεται κατά τη διάρκεια του 2024, αλλά θα εργαστεί σκληρά για να ενισχύσει τη δύναμή της για το 2025 και να πείσει τις δυτικές δυνάμεις ότι μπορεί τελικά να επικρατήσει έναντι της εισβολής της Ρωσίας, σχολιάζει στο Sky News, ο αναλυτής σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, καθηγητής Michael Clarke.
Σκιαγραφώντας τα επόμενα βήματα στο ουκρανικό μέτωπο, ο αναλυτής τόνισε ότι επί του εδάφους, η Ρωσία θα προσπαθήσει να καταλάβει το Kramatorsk και το Slovyansk, γεγονός που θα της δώσει ουσιαστικά τον έλεγχο ολόκληρης της περιοχής του Donbass.
Στη θάλασσα, οι Ουκρανοί θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την πίεση που μπορούν να ασκήσουν στην Κριμαία μέσω της αυξανόμενης επιτυχίας τους στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.
Στον αέρα, η Ρωσία εκμεταλλεύεται στο έπακρο το φυσικό αριθμητικό της πλεονέκτημα, αλλά το Κίεβο ελπίζει ότι μπορεί να στρέψει τον αεροπορικό πόλεμο ώστε να κρατήσει τα ρωσικά αεροσκάφη πιο μακριά από τις περιοχές της πρώτης γραμμής.

Η μεγαλύτερη αβεβαιότητα

Αλλά το πιο σημαντικό από όλα τα στοιχεία, θα είναι ο ανταγωνισμός για την πολεμική παραγωγή μεταξύ των δύο πλευρών.
Η Ρωσία μπορεί σίγουρα να υπερβεί την Ουκρανία από μόνη της, χωρίς εξωτερική βοήθεια.
Η Ουκρανία μπορεί να κατασκευάσει πολλά καλά και καινοτόμα πολεμικά αποθέματα, αλλά μπορεί να φτάσει τα ρωσικά επίπεδα παραγωγής μόνο με την πλήρη υποστήριξη των δυτικών δυνάμεων.
Αυτό θα είναι το πιο σημαντικό -και το πιο αβέβαιο- μέτωπο σε αυτόν τον πόλεμο για το επόμενο έτος.

ukraine_1.jpeg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης