Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων μετά τις πιέσεις Trump

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων μετά τις πιέσεις Trump
Εννέα μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές
Σχετικά Άρθρα
Την παραίτησή της υπέβαλε η πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ, Ronna McDaniel, μετά τις πιέσεις που δέχτηκε από τον Donald Trump -το φαβορί για το χρίσμα του κόμματος.
Μετά τη συνάντησή του με τη McDaniel στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Trump έγραψε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα πιέσει για αλλαγές στην Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή (RNC) μετά τις προκριματικές εκλογές στη Νότια Καρολίνα, που διεξήχθησαν το περασμένο Σάββατο 24/2. Ο Trump κέρδισε άνετα αυτήν την εσωκομματική διαδικασία, μολονότι η αντίπαλός του, η Nikki Haley, ήταν παλαιότερα κυβερνήτρια της πολιτείας αυτής.
Πριν από δύο εβδομάδες, ο Donald Trump προσέφερε τη στήριξή του στον Michael Whatley, τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στη Βόρεια Καρολίνα, για την προεδρία της RNC, με συμπρόεδρό του τη νύφη του, τη Lara Trump, σύζυγο του γιου του, Eric.
Η RNC παίζει σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωση χρημάτων για τον υποψήφιο πρόεδρο, την προώθηση του μηνύματος του κόμματος, τη συγκέντρωση άλλων πόρων και την προσέλκυση ψηφοφόρων.
Η McDaniel επανεξελέγη πέρσι πρόεδρος της RNC, για τέταρτη διετή θητεία. Όμως ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι την επέκριναν, ιδίως για τις επιδόσεις του κόμματος στις εκλογές. Ο Trump ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές του 2020 και το κόμμα δεν είχε τις αναμενόμενες επιδόσεις στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022. Οι φωνές εναντίον της δυνάμωσαν αυτόν τον μήνα, όταν αποκαλύφθηκε ότι στα τέλη Δεκεμβρίου η RNC διέθετε μόλις 8 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστό –το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και μια δεκαετία- και ότι η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών συγκέντρωσε περισσότερους πόρους από τους Ρεπουμπλικάνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης