Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανός πρόεδρος): Είναι αδιανόητο ότι ο Trump τάσσεται με το μέρος της Ρωσίας

Zelensky (Ουκρανός πρόεδρος): Είναι αδιανόητο ότι ο Trump τάσσεται με το μέρος της Ρωσίας
«Δεν πιστεύω ότι συνειδητοποιεί ότι ο Putin δεν θα σταματήσει ποτέ», προσθέτει ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δηλώνει ότι «δεν καταλαβαίνει» πώς ο πρώην πρόεδρος Donald Trump «μπορεί να είναι με το μέρος» της Ρωσίας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
«Δεν καταλαβαίνω πώς ο Donald Trump είναι με το μέρος του [Ρώσου προέδρου Vladimir] Putin. Είναι αδιανόητο», δηλώνει, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης αυτής που αναμένεται να μεταδοθεί το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα).
Επισημαίνεται ότι ο ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, μεγάλο φαβορί για να λάβει το χρίσμα του κόμματός του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, προέτρεψε τους υποστηρικτές του στο Κογκρέσο να μπλοκάρουν αμερικανική στρατιωτική βοήθεια 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο.
Ο 77χρονος πρώην μεγιστάνας έχει διαβεβαιώσει κατά το παρελθόν ότι μπορεί να θέσει τέλος στη σύγκρουση στην Ουκρανία «σε 24 ώρες», εφόσον επανεκλεγεί.
«Δεν πιστεύω ότι ο Donald Trump γνωρίζει τον Putin. Ξέρω ότι τον συνάντησε αλλά δεν του αντιτάχθηκε ποτέ», συνεχίζει ο Ουκρανός πρόεδρος.
«Δεν πιστεύω ότι συνειδητοποιεί ότι ο Putin δεν θα σταματήσει ποτέ», προσθέτει.
Η Ουκρανία εμφανίζεται πολύ αποδυναμωμένη απέναντι στα ρωσικά στρατεύματα και περιμένει τα δυτικά όπλα που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή της, ενώ ο πόλεμος έχει εισέλθει στον τρίτο χρόνο του. Η νίκη ή η ήττα της Ουκρανίας «εξαρτάται από εσάς», δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος Zelensky στους συμμάχους του.
Οι Ουκρανοί καταγράφουν ήττες εδώ και εβδομάδες στα ανατολικά, κυρίως με την απώλεια της πόλης-φρούριο Avdiivka και σήμερα με την απόσυρσή τους από το χωριό Lastochkyne, κοντά στην Avdiivka.
Στη συνέντευξη στο CNN, ο πρόεδρος Zelensky προειδοποιεί ακόμη ότι «εκατομμύρια άνθρωποι θα σκοτωθούν» εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσφέρουν εκ νέου την υποστήριξή τους.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης