Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία πάσχει από έλλειψη πυραύλων για τα συστήματα αεράμυνας NASAMS και Patriot

Η Ουκρανία πάσχει από έλλειψη πυραύλων για τα συστήματα αεράμυνας NASAMS και Patriot
Η κατάσταση επιδεινώνεται από την καταστροφή των NASAMS και του συγκροτήματος Patriot από τον ρωσικό στρατό, γεγονός που υπογραμμίζει την ευπάθεια των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας έναντι των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν την απειλή της ταχείας εξάντλησης των αποθεμάτων πυραύλων για τα συστήματα αεράμυνας NASAMS και Patriot, προειδοποιεί το Forbes.
Στο εγγύς μέλλον, ίσως ήδη από τον Μάρτιο του 2024, η Ουκρανία μπορεί να μείνει χωρίς τα πιο αποτελεσματικά συστήματα αεράμυνας λόγω της έλλειψης νέων προμηθειών πυραύλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Δεκέμβριο του 2023.
Η κατάσταση επιδεινώνεται από την καταστροφή των NASAMS και του συγκροτήματος Patriot από τον ρωσικό στρατό, γεγονός που υπογραμμίζει την ευπάθεια των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας έναντι των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών.
Σύμφωνα με το Forbes, η μετακίνηση των συστημάτων αεράμυνας NASAMS και Patriot στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της ρωσικής αεροπορίας επιτάχυνε μόνο την κατανάλωση αποθεμάτων πυραύλων που δεν αναπληρώθηκαν λόγω της διακοπής των προμηθειών.
Η κατάσταση θέτει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της Ουκρανίας να χρησιμοποιεί συστήματα αεράμυνας. Παρά την τοπική προστασία βασικών εγκαταστάσεων και περιοχών, η έλλειψη ικανότητας να κλείσουν πλήρως οι ουρανοί από αεροπορικές απειλές επισημαίνεται ως κρίσιμο πρόβλημα για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Η έλλειψη όπλων και πυρομαχικών επιδεινώνεται από την απώλεια σοβιετικού εξοπλισμού και την αδυναμία αναπλήρωσής του.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας αναγνώρισε την οξεία έλλειψη πόρων του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος που είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της αντίστασης κατά του ρωσικού στρατού, κάτι που απειλεί την περαιτέρω μαχητική αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις παρούσες συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης