Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σενάριο τρόμου ή φαντασίας; - Αποκάλυψη Bild για εισβολή 4 σταδίων της Ρωσίας σε ΝΑΤΟ και...Γερμανία

Σενάριο τρόμου ή φαντασίας; - Αποκάλυψη Bild για εισβολή 4 σταδίων της Ρωσίας σε ΝΑΤΟ και...Γερμανία
Scholz: Δεν θα εμπλακεί ποτέ το ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν  θα στείλω ποτέ Γερμανούς στρατιώτες
Αν και ο Γερμανός καγκελάριος, Olaf Scholz έσπευσε να διευκρινίσει - μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Macron -, πως το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται και ούτε πρόκειται να εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι δεν πρόκειται να δώσει ποτέ εντολή να σταλούν Γερμανοί στρατιώτες στο ουκρανικό μέτωπο, στη Γερμανία καλλιεργείται το τελευταίο διάστημα μια έντονη σεναριολογία «ρωσοφοβίας» που καταλήγει σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία.
Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη απόρρητα έγγραφα της Bundeswehr, υποστήριζε πως η Γερμανία προετοιμάζεται για έναν πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας που θα μπορούσε να ξεσπάσει ακόμα και το καλοκαίρι του 2025.
Και ενώ όλοι περίμεναν πως το δημοσίευμα θα διαψευδόταν, το Βερολίνο απάντησε ότι ο γερμανικός στρατός θα πρέπει να είναι έτοιμος για όλα τα σενάρια, όσο υποθετικά και αν είναι, τη στιγμή που λίγες ημέρες αργότερα ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Boris Pistorius υποστήριξε επικαλούμενος ειδικούς ότι ένας πόλεμος με τη Ρωσία θα μπορούσε να ξεσπάσει μέσα στα επόμενα 5 με 8 χρόνια, αναφέροντας πως η Γερμανία θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό, όπου αναπτύσσονται σενάρια τρόμου ή … επιστημονικής φαντασίας θα πρέπει να ενταχθεί και το δημοσίευμα της Bild, το οποίο αποκαλύπτει... το σχέδιο επίθεσης των 4 σταδίων της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ.

Νέα αποκάλυψη

Η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε ένα θεωρητικό σενάριο για ρωσική επίθεση στο ΝΑΤΟ, επικαλούμενη κυβερνητικό έγγραφο που παρουσιάστηκε στο κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με το έγγραφο, μια ρωσική επίθεση συνεπάγεται «μια θεμελιώδη αλλαγή στην κατάσταση ασφάλειας για ολόκληρη την Ευρώπη».
Σύμφωνα με τους συντάκτες του εγγράφου, μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να αποτελείται από τέσσερις φάσεις.

Πρώτη φάση

Σύμφωνα με την Bild, η πρώτη φάση της επίθεσης της Ρωσίας στις χώρες του ΝΑΤΟ θα είναι μια μαζική εκστρατεία παραπληροφόρησης, ειδικά στα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα.
Στόχος της Μόσχας εδώ θα είναι να διχάσει την κοινωνία, να την αποσταθεροποιήσει και να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στη φιλελεύθερη δημοκρατία.
Επιπλέον, σε αυτό το στάδιο αναμένονται κυβερνοεπιθέσεις και επιθέσεις σε κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής: ηλεκτροφόρα καλώδια, φράγματα κ.λπ.
Χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της φάσης θα είναι η μυστικότητα των επιχειρήσεων που εκτελούνται.

Δεύτερη φάση

Η δεύτερη φάση, σύμφωνα με τους συντάκτες του εγγράφου, θα αποτελείται από μεγάλους ελιγμούς των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της συμμαχίας.
Οι σύμμαχοι θα απαντήσουν σε αυτό αναπτύσσοντας τα δικά τους στρατεύματα στα ανατολικά σύνορα.
Αυτό θα οδηγήσει στην εμφάνιση των πρώτων προσφύγων.
Αυτή η φάση θα χαρακτηρίζεται επίσης από αυξημένη κατασκοπεία, πράξεις δολιοφθοράς, επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και επιθέσεις - ειδικά για παρεμβολή στην κίνηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ.
Είναι επίσης πιθανό ότι οι πρώτοι δορυφόροι στο διάστημα θα μπορούσαν να απενεργοποιηθούν.
Είναι πιθανές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις στη Γερμανία , όπως χημικά εργοστάσια και πυρηνικοί αντιδραστήρες.

Τρίτη φάση

Η τρίτη φάση περιλαμβάνει μια άμεση επίθεση από τη Ρωσία στις χώρες του ΝΑΤΟ.
Το γερμανικό έδαφος θα δεχθεί στοχευμένα χτυπήματα.
Επιπλέον, σε αυτό το στάδιο, οι συντάκτες του εγγράφου αναμένουν μαζική καταστροφή δορυφόρων.

Τέταρτη φάση… με ηλεκτρονικό παλμό

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης της σύγκρουσης, τα ρωσικά στρατεύματα εισχωρούν στο γερμανικό έδαφος, πολεμώντας στη γη, στη θάλασσα και στον αέρα.
Επιπλέον, μια σύγκρουση σε παγκόσμια κλίμακα αναπτύσσεται στο διάστημα.
Οι συντάκτες του εγγράφου παραδέχονται ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει βιολογικά, χημικά και τακτικά πυρηνικά όπλα.
Επιπλέον, φοβούνται ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει κάποιου είδους πυρηνικό ηλεκτρομαγνητικό παλμό, ο οποίος ενεργοποιείται σε υψόμετρο 50 χιλιομέτρων πάνω από το έδαφος και μπορεί να καταστρέψει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές.
Υπενθυμίζεται πως αυτό το δεν είναι το πρώτο «σχέδιο» για ρωσική επίθεση στο ΝΑΤΟ που δημοσιεύει η Bild.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Bild ισχυρίστηκε, επικαλούμενη συγκεκριμένο «απόρρητο έγγραφο» των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων (Bundeswehr), ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιφέρει μια μεγάλη ήττα στην Ουκρανία και να ξεκινήσει μια υβριδική επίθεση κατά των χωρών της Βαλτικής, με το σενάριο να καταλήγει σε σύγκρουση στην περιοχή του διαδρόμου Suwalki: το στενότερο σημείο που χωρίζει την περιοχή του Καλίνινγκραντ της Ρωσίας από τη Λευκορωσία.
11_33.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης