Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι διέλυσαν τις ειδικές δυνάμεις των Ουκρανών που επιχείρησαν να καταλάβουν το Tendrov Spit στην περιοχή Kherson (18+)

Οι Ρώσοι διέλυσαν τις ειδικές δυνάμεις των Ουκρανών που επιχείρησαν να καταλάβουν το Tendrov Spit στην περιοχή Kherson (18+)
Το Tendrov Spit είναι ένα νησί με έκταση 38 τετραγωνικά χιλιόμετρα, που βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Μαύρης Θάλασσας στην περιοχή Kherson
Στις 28 Φεβρουαρίου, οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις επιχείρησαν επιχείρηση κατάληψης στο Tendrov Spit στην περιοχή Kherson, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.
Ειδικές δυνάμεις του 73ου χωριστού ναυτικού κέντρου από την ομάδα των Ουκρανών "South" έδωσαν σκληρές μάχες με τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις του Στόλου της Βαλτικής.
Ως αποτέλεσμα της μάχης, η ομάδα επαγγελματιών Ουκρανών στρατιωτικών καταστράφηκε.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, ο ουκρανικός στρατός έχασε 20 στρατιώτες, ένας στρατιώτης συνελήφθη αιχμάλωτος.
Συνολικά, τέσσερα ουκρανικά σκάφη φέρεται να καταστράφηκαν, ένα ακόμη σκάφος κατάφερε να διαφύγει.
Η επιχείρηση υποστηρίχθηκε από ουκρανικά UAV.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης με drone, δύο Ρώσοι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν.
Πλάνα από την περιοχή επιβεβαίωσαν μεγάλες απώλειες του ουκρανικού στρατού:
Το Tendrov Spit είναι ένα νησί με έκταση 38 τετραγωνικά χιλιόμετρα, που βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Μαύρης Θάλασσας στην περιοχή Kherson.
Ο έλεγχος αυτής της περιοχής θα επέτρεπε στον Ουκρανικό στρατό να επιτεθεί στις ρωσικές στρατιωτικές θέσεις στην περιοχή Kherson από τη νότια πλευρά και να εξαπολύσει πλήγματα στο βορειοδυτικό τμήμα της Κριμαίας.
Η πιθανότητα ουκρανικών προσπαθειών να εξαπολύσουν επιθετικές επιχειρήσεις θεωρήθηκαν ως μία από τις συμπληρωματικές κατευθύνσεις της ουκρανικής επίθεσης στην περιοχή Kherson.
Οι μαζικές ουκρανικές επιθέσεις εκεί θα μπορούσαν να φέρουν κάποια αποτελέσματα, καθώς η περιοχή δεν επιτρέπει την ανάπτυξη βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού εκεί αλλά, από την άλλη πλευρά, ο ουκρανικός στρατός θα πρέπει επίσης να διακινδυνεύσει μεγάλες απώλειες σε μια προσπάθεια να αποκτήσει έδαφος εκεί
Σε μια από τις πρόσφατες συνεντεύξεις του, ο Zelensky απείλησε τη Ρωσία με κάποιες «εκπλήξεις» στη Μαύρη Θάλασσα.
Ωστόσο οι ρωσικές δυνάμεις παρακολουθούν στενά τους στρατιωτικούς ελιγμούς του εχθρού και κρατούν τον έλεγχο όλων των εδαφών τους.
222_5.jpg
224_1.jpg
223.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης