Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medinsky (Ρώσος διαπραγματευτής): Έτοιμοι για συνομιλίες με την Ουκρανία, εάν δοθεί σχετική εντολή

Medinsky (Ρώσος διαπραγματευτής): Έτοιμοι για συνομιλίες με την Ουκρανία, εάν δοθεί σχετική εντολή
Η Τουρκία εκφράζει την ετοιμότητα της να παράσχει ξανά μια πλατφόρμα για διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας
Έτοιμοι για συνομιλίες με την Ουκρανία εάν δοθεί η σχετική εντολή δηλώνουν από τη ρωσική αντιπροσωπεία που συμμετείχε στις συνομιλίες που έγιναν τον Μάρτιο του 2022 σε Λευκορωσία και Τουρκία.
Σε δηλώσεις του ο Vladimir Medinsky, ο επικεφαλής της ρωσικής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας, είπε ότι είναι έτοιμος να μεταβεί στην Τουρκία για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία εάν υπάρξει κατάλληλη οδηγία.
«Αν δώσουν εντολή, θα φύγουμε» ανέφερε ο Medinsky.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan υποστήριξε πρόσφατα πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να παράσχει ξανά μια πλατφόρμα για διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Υπενθυμίζεται πως οι πρώτες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Μαρτίου 2022 στη Λευκορωσία, ενώ στις 29 Μαρτίου 2022 ακολούθησε ο επόμενος γύρος στην Κωνσταντινούπολη.
Ήταν τότε που η Μόσχα έλαβε για πρώτη φορά από το Κίεβο τις αρχές μιας πιθανής συμφωνίας - που καταγράφηκαν στα χαρτιά – και που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, υποχρεώσεις για το ουδέτερο, αδέσμευτο καθεστώς της Ουκρανίας και την άρνησή της να τοποθετήσει ξένα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων, στο έδαφός της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης