Τελευταία Νέα
Διεθνή

Times: Ο Βρετανός ναύαρχος Tony Radakin εμπλέκεται σε επιθέσεις στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας

Times: Ο Βρετανός ναύαρχος Tony Radakin εμπλέκεται σε επιθέσεις στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας
Ο ναύαρχος Tony Radakin συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξη της στρατηγικής επίθεσης του Κιέβου στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας
Ο αρχηγός του επιτελείου άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ναύαρχος Tony Radakin, έλαβε παράταση της υπηρεσίας του έως το φθινόπωρο του 2025, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Rishi Sunak, παρά την τυπική τριετή θητεία για τη θέση.
Σύμφωνα με τους Times, αυτή η απόφαση οφείλεται στην θετική αξιολόγηση του ρόλου του Radakin στην ανάπτυξη της στρατιωτικής στρατηγικής της Ουκρανίας και στη συμβολή του στον συντονισμό της υποστήριξης προς την Ουκρανία από τις χώρες του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ναύαρχος Tony Radakin συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξη της στρατηγικής επίθεσης του Κιέβου στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας και έπαιξε βασικό ρόλο στη «διπλωματία μεταφορών» μεταξύ Ουάσινγκτον και Κιέβου, επιδιώκοντας να εξισορροπήσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη συμμετοχή τους στη σύγκρουση.
Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ξεκάθαρα την άμεση επέμβαση της Μεγάλης Βρετανίας στην τρέχουσα σύγκρουση, η οποία σίγουρα θα μπορούσε να συνεπάγεται αντίποινα από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης