Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απειλές από τους Houthis: Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν τους εχθρούς μας στην Ερυθρά Θάλασσα

Νέες απειλές από τους Houthis: Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν τους εχθρούς μας στην Ερυθρά Θάλασσα
«Οι στρατιωτικές μας επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, θα εξελιχθούν και έχουμε εκπλήξεις που οι εχθροί μας δεν θα περιμένουν καθόλου» διαμηνύει ο ηγέτης της οργάνωσης
Οι αντάρτες Houthis της Υεμένης διαμηνύουν ότι θα παρουσιάσουν «εκπλήξεις» στρατιωτικής φύσης στην Ερυθρά Θάλασσα, εκέι όπου η σιιτική οργάνωση έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις σε δυτικά εμπορικά πλοία και συγκρούεται εδώ και μήνες με τις δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας.
«Οι στρατιωτικές μας επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, θα εξελιχθούν και έχουμε εκπλήξεις που οι εχθροί μας δεν θα περιμένουν καθόλου», τόνισε σχετικά ο ηγέτης της οργάνωσης Malik al-Houthi σε σημερινό (29/9) τηλεοπτικό του διάγγελμα.
Ενώ οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει την ομάδα ότι διαταράσσει την παγκόσμια ναυτιλία με τις επιθέσεις της, οι αντάρτες αντιτείνουν ότι ενεργούν για να ασκήσουν πίεση προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα.
Πάντως οι επιδρομές στο έδαφος της Υεμένης από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να σταματήσουν τις επιθέσεις της οργάνωσης.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης