Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάντα ανοιχτή στο διάλογο η Ρωσία – Πυρά του Ρώσου ΥΠΕΞ Lavrov σε Ευρωπαίους πρέσβεις

Πάντα ανοιχτή στο διάλογο η Ρωσία – Πυρά του Ρώσου ΥΠΕΞ Lavrov σε Ευρωπαίους πρέσβεις
Δεν έχουμε τίποτα με τον αμερικανικό λαό υποστηρίζει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Η Ρωσία είναι πάντα ανοιχτή στο διάλογο εφόσον υπάρχει μια πρόταση σοβαρή και ισότιμη υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος εξαπέλυσε τα πυρά του κατά Ευρωπαίων πρεσβευτών και διπλωματών.
Ο Lavrov υποστήριξε πως κάλεσε τους Ευρωπαίους πρέσβεις σε μια συνάντηση ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία που είναι προγραμματισμένες για τις 15 με 17 Μαρτίου.
«Δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη εκδήλωση, πριν από τη συνάντηση, μας έστειλαν το εξής σημείωμα: «Αποφασίσαμε να μην έρθουμε».
Μπορείτε να φανταστείτε διπλωματικές σχέσεις με αυτά τα κράτη, των οποίων οι πρεσβευτές φοβούνται να έρθουν σε μια συνάντηση με τον υπουργό της χώρας, στον οποίο είναι διαπιστευμένοι;
Το έχετε δει πουθενά αυτό;» διερωτήθηκε ο Lavrov, αναφέροντας πως πρότεινε τη συνάντηση αυτή πριν από περίπου δέκα ημέρες.
Σύμφωνα με τον Lavrov, η Ρωσία έχει ήδη συγκεντρώσει αρκετό υλικό για το πώς τα ευρωπαϊκά κράτη προετοιμάζονται για τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, για τους μηχανισμούς παρέμβασης τους, για την υποστήριξη υποψηφίων της αντιπολίτευσης, για ενέργειες που όπως είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, οι πρεσβείες δεν έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν.

Δεν έχουμε τίποτα με τους Αμερικάνους

Όπως είπε ο Lavrov, η Ρωσία δεν έχει αρνητικά συναισθήματα για τον αμερικανικό λαό.
«Έχω πολύ καλούς συντρόφους στις ΗΠΑ» είπε ο Lavrov, τονίζοντας ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε κάθε διάλογο που εμπεριέχει σοβαρές και ισότιμες προτάσεις.

Εμπορικό project των ΗΠΑ η Ουκρανία

Σύμφωνα με τον Lavrov, η Ουκρανία είναι καθαρά ένα εμπορικό project για τις ΗΠΑ, αναφέροντας πως τα κράτη της Ευρώπης έχουν γίνει ένα από τα κύρια θύματα αυτού του πολέμου.
«Η Ευρώπη είναι ένα από τα κύρια θύματα σε αυτόν τον πόλεμο της Δύσης εναντίον της Ρωσίας.
Aνάγκασαν την Ευρώπη να στείλει όλα τα όπλα της στην Ουκρανία και αμέσως άρχισαν να της πουλούν αμερικανικά όπλα για να αντικαταστήσουν αυτά που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο.
Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο, καθαρά εμπορικό έργο.
Όπως κάνουν πάντα, οι Αμερικάνοι προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδος από την επιθετικότητα τους σε διάφορα μέρη του κόσμου» τόνισε ο Lavrov.

Κατέστρεψαν τις σχέσεις μας με την Ευρώπη

Όπως είπε, η Ουάσιγκτον έκανε τα πάντα για να καταστρέψει τις σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και των χωρών της ΕΕ στον ενεργειακό τομέα, προσφέροντας στις ευρωπαϊκές χώρες ακριβό υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως αντάλλαγμα.
«Οι δυτικοί, Αμερικανοί, συνάδελφοί μας άρχισαν να κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν τη σύνδεση Ευρώπης-Ρωσίας μέσω της γερμανικής ηγεσίας.
Ανατίναξαν, όλοι το ξέρουν πολύ καλά, τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, που παρείχαν φυσικό αέριο σε πολύ λογικές τιμές, διασφαλίζοντας την κερδοφορία, την αποτελεσματικότητα της γερμανικής οικονομίας και τη , ραγδαία ανάπτυξή της» υποστήριξε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης