Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η ΕΕ συγκέντρωσε τα απαιτούμενα κεφάλαια αγοράς 800.000 οβίδων για την Ουκρανία

Bloomberg: Η ΕΕ συγκέντρωσε τα απαιτούμενα κεφάλαια αγοράς 800.000 οβίδων για την Ουκρανία
Tα πυρομαχικά θα μπορούσαν να παραδοθούν στην Ουκρανία εντός αρκετών εβδομάδων
Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν συγκεντρώσει σχεδόν όλα τα κεφάλαια, απαραίτητα για την υλοποίηση της τσεχικής πρωτοβουλίας με σκοπό την προμήθεια 800.000 οβίδων για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο πηγές του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα πυρομαχικά θα μπορούσαν να παραδοθούν στην Ουκρανία εντός αρκετών εβδομάδων, αλλά το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθεί από τα συμβόλαια και το χρονοδιάγραμμα αποστολής.
Διάφορες εκτιμήσεις υποδηλώνουν ότι η Ουκρανία θα χρειαστεί τουλάχιστον 200.000 οβίδες το μήνα για να συνεχίσει να διεξάγει εχθροπραξίες.
Στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου στις 17 Φεβρουαρίου, ο Τσέχος πρόεδρος Petr Pavel είπε ότι η Πράγα έχει βρει μια επιλογή να προμηθευτεί εκατοντάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού από τρίτες χώρες, εάν συγκεντρωθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση.
Προηγουμένως, το Politico ανέφερε ότι η Τσεχική Δημοκρατία, δυσαρεστημένη με την αποτυχία της υπόσχεσης της ΕΕ να στείλει ένα εκατομμύριο οβίδες στο Κίεβο μεταξύ Μαρτίου 2023 και Μαρτίου 2024, ζήτησε από τις Βρυξέλλες να αρχίσουν να προμηθεύεται πυρομαχικά για την Ουκρανία από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, της Νότιας Αφρικής και της Νότιας Κορέας.
Ο Τσέχος Επίτροπος για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας Tomas Kopecny δήλωσε τον Μάρτιο ότι στην τσεχική πρωτοβουλία προσχώρησαν το Βέλγιο, η Δανία, ο Καναδάς, η Ολλανδία και οι ΗΠΑ.
Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας Ingrida Simonyte είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τσέχο πρωθυπουργό Petr Fiala ότι το Βίλνιους θα υποστηρίξει την πρόταση της Πράγας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης