Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξέφρενο ράλι στον χρυσό, νέο ρεκόρ στα 2.161 δολ. μετά τον Powell

Ξέφρενο ράλι στον χρυσό, νέο ρεκόρ στα 2.161 δολ. μετά τον Powell
Ο spot χρυσός ενισχύθηκε 0,4% σε υψηλό ρεκόρ στα 2.161,19 δολάρια ανά ουγγιά
Συνεχίζεται το ράλι στις τιμές του χρυσού, μετά τις δηλώσεις του Jerome Powell ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια το 2024.
Το πολύτιμο μέταλλο διεύρυνε το ισχυρό ράλι της περασμένης εβδομάδας εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τις μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων, με τους traders να διατηρούν σε μεγάλο βαθμό τα στοιχήματα ότι η κεντρική τράπεζα θα ξεκινήσει τον κύκλο μείωσης των επιτοκίων της ήδη από τον Ιούνιο.
Ο spot χρυσός ενισχύθηκε 0,4% σε υψηλό ρεκόρ στα 2.161,19 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό που λήγουν τον Απρίλιο έφτασαν στο μέγιστο των 2.168,10 δολαρίων ανά ουγγιά.
“Το πρόσφατο ράλι στηρίχθηκε από μια ισχυρή αύξηση της ζήτησης των επενδυτών, καθώς το φάσμα των χαμηλότερων επιτοκίων συνοδεύτηκε από ισχυρές αγορές ασφαλών καταφυγίων εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών κινδύνων και ενός αβέβαιου οικονομικού σκηνικού”, ανέφεραν οι αναλυτές της ANZ σε σημείωμά τους.

Μειώσεις επιτοκίων από τη Fed το 2024

H μείωση των επιτοκίων (στο 5,25% με 5,50% το εύρος αυτή τη στιγμή) δεν αποκλείεται εντός του τρέχοντος έτους, καθώς το εύρος επιτοκίων έχει φθάσει στο «ανώτατο σημείο» του τρέχοντα κύκλου, δήλωσε την Τετάρτη ο Powell.
«Εάν η οικονομία εξελιχθεί ευρέως σύμφωνα με το πλάνο μας, πιθανότατα θα είναι σκόπιμο να αρχίσουμε να άρουμε περιορισμό της νομισματικής πολιτικής κάποια στιγμή το 2024», ανέφερε ο διοικητής της Fed, ενώ έκανε λόγο για «αβέβαιες» οικονομικές προοπτικές και «μη εξασφαλισμένη» υποχώρηση του πληθωρισμού της αμερικανικής οικονομίας. 
«Η Federal Reserve είναι δεσμευμένη να επιστρέψει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%. (...) Ο πληθωρισμός του 2% είναι απαραίτητος για την επίτευξη μιας ισχυρής αγοράς εργασίας», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης