Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scott Ritter (πρώην CIA): Τα νέα πυρηνικά όπλα δίνουν στη Ρωσία υπεροχή έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών

Scott Ritter (πρώην CIA): Τα νέα πυρηνικά όπλα δίνουν στη Ρωσία υπεροχή έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών
Oι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τα στρατηγικά πυρηνικά όπλα τόνισε ο Ritter
Η Ρωσία έχει επιτύχει αναμφισβήτητη πυρηνική υπεροχή έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω νέων στρατηγικών όπλων, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και πρώην επιθεωρητής όπλων των Ηνωμένων Εθνών Scott Ritter.
«Οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει τα καλύτερα στρατηγικά πυρηνικά όπλα στον κόσμο.
Αυτή τη στιγμή, οι Ρώσοι, χωρίς αμφιβολία, έχουν πυρηνική υπεροχή έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Αμερικανός αναλυτής.
Σύμφωνα με τον Ritter, η Δύση έκανε ένα μοιραίο λάθος ωθώντας τη Ρωσία να αναπτύξει ενεργά τόσο το πυρηνικό της οπλοστάσιο όσο και τις συμβατικές ένοπλες δυνάμεις της.
Ένας ανανεωμένος και σκληραγωγημένος από τη μάχη ρωσικός στρατός θα είχε πλεονέκτημα έναντι των δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε περίπτωση πλήρους κλίμακας πυρηνικής σύγκρουσης, πρόσθεσε.
«Νομίζω ότι εμείς οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τα στρατηγικά πυρηνικά όπλα», πρότεινε ο πρώην επιθεωρητής του ΟΗΕ.
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Putin, σε ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός θα επιδείξει σύντομα τους τελευταίους μεγάλους διηπειρωτικούς πυραύλους Sarmat σε μάχιμη υπηρεσία.
Κατά την Ρωσία ο πυρηνικός πόλεμος είναι το τελευταίο, αποχαιρετιστήριο φάρμακο και οι συζητήσεις για αυτό το θέμα στις δυτικές πρωτεύουσες είναι εξαιρετικά ανεύθυνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης