Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Οι ΗΠΑ προετοιμάζονταν για πυρηνικό χτύπημα της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022

CNN: Οι ΗΠΑ προετοιμάζονταν για πυρηνικό χτύπημα της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022
Ωστόσο οι Αμερικανοί δεν είχαν ποτέ στη διάθεσή τους στοιχεία για ένα τέτοιο ενδεχόμενο
Σχετικά Άρθρα
Στα τέλη του 2022, οι ΗΠΑ άρχισαν να «προετοιμάζονται αυστηρά» για το ενδεχόμενο η Ρωσία να χτυπήσει την Ουκρανία με πυρηνικό όπλο, αλλά οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν βρήκαν στοιχεία ότι αυτός ο φόβος ήταν βάσιμος, ανέφερε το CNN επικαλούμενο δύο ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης του Biden.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, το καλοκαίρι του 2022, η Ουάσιγκτον υποπτευόταν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου από τα τέλη του καλοκαιριού έως το φθινόπωρο του 2022, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συγκάλεσε μια σειρά συνεδριάσεων για να θέσει σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης στην Ουκρανία, ανέφερε το CNN.
Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός, «σε καμία στιγμή οι ΗΠΑ δεν εντόπισαν πληροφορίες που έδειχναν ότι η Ρωσία λάμβανε μέτρα για να κινητοποιήσει τις πυρηνικές της δυνάμεις για να πραγματοποιήσει μια τέτοια επίθεση».
«Προφανώς δώσαμε υψηλή προτεραιότητα στην παρακολούθηση ... τέτοιων κινήσεων των πυρηνικών της δυνάμεων της Ρωσίας», σημείωσε μία από τις πηγές του CNN».
«Και σε κανένα σημείο δεν είδαμε ποτέ ενδείξεις για τύπους βημάτων που θα περιμέναμε να κάνουν εάν ακολουθούσαν μια πορεία προς τη χρήση πυρηνικών όπλων», επεσήμανε.
Το καλοκαίρι του 2023, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Dmitry Peskov σημείωσε νωρίτερα, ενώ οι δυτικοί ηγέτες επιδίδονταν σε πυρηνική ρητορική σε καθημερινή βάση, η Ρωσία δεν είχε την παραμικρή επιθυμία να συμμετάσχει.
Ο Peskov υπενθύμισε επίσης ότι η Μόσχα μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μόνο σύμφωνα με τις διατάξεις του δόγματος αποτροπής που έχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης