Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kazimir: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρέπει να μειώσει τα επιτόκια πριν τον Ιούνιο

Kazimir: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρέπει να μειώσει τα επιτόκια πριν τον Ιούνιο
Ο σλοβάκος κεντρικός τραπεζίτης Peter Kazimir επισήμανε ακόμα ότι «οι ανοδικοί κίνδυνοι για τον πληθωρισμό είναι ακόμα ζωντανοί και εκδηλώνονται»
Αρνητικός είναι στο ενδεχόμενο της μείωσης των επιτοκίων πριν από τον Ιούνιο 2024 το μέλος του ΔΣ της ευρωτράπεζας Peter Kazimir.
Ειδικότερα, σε ανάλυσή του που δημοσιεύθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης της Σλοβακίας τονίζει ότι «η βιασύνη δεν ούτε έξυπνη ούτε ωφέλιμη», προειδοποιώντας ότι μια πρόωρη κίνηση θα κινδύνευε να υπονομεύσει την αξιοπιστία της ΕΚΤ.
«Μόνο τον Ιούνιο, όταν θα έχουμε τις νέες προβλέψεις για τον πληθωρισμό, η εμπιστοσύνη μας σε μία μείωση των επιτοκίων θα είναι σε θέση να έχει περάσει το κατώφλι» ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ «ενός ομαλού και σταθερού κύκλου χαλάρωσης της πολιτικής».
Ο Kazimir επισήμανε ακόμα ότι «οι ανοδικοί κίνδυνοι για τον πληθωρισμό είναι ακόμα ζωντανοί και εκδηλώνονται», κάνοντας αναφορά σε παράγοντες όπως οι αμοιβές των εργαζομένων, οι τιμές της ενέργειας, η δημοσιονομική πολιτική και η πράσινη μετάβαση.
«Η τρέχουσα εικόνα ευνοεί σαφώς τη διατήρηση της ψυχραιμίας μας για τις επόμενες εβδομάδες και την πρώτη μείωση επιτοκίων το καλοκαίρι» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι «η επιβράδυνση του πληθωρισμού παραμένει εύθραυστη – δεν είναι κάτι που μπορούμε να θεωρήσουμε δεδομένο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης