Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζοφερό το μέλλον της δημοσιογραφίας - Συμφωνία ChatGPT για πρόσβαση σε ειδήσεις της Le Monde και της Pisa Media

Ζοφερό το μέλλον της δημοσιογραφίας - Συμφωνία ChatGPT για πρόσβαση σε ειδήσεις της Le Monde και της Pisa Media
Η Le Monde είναι η κορυφαία εφημερίδα της Γαλλίας, με εκατομμύρια αναγνώστες καθημερινά
Η OpenAI επεκτείνει τις συνεργασίες της στον κλάδο των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας με την ανακοίνωση νέων συνεργασιών με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde και την ισπανική εταιρεία μέσων ενημέρωσης Prisa Media.
Ο προγραμματιστής του ChatGPT αποκάλυψε τις συνεργασίες, λέγοντας ότι θα βοηθήσει να φέρει ειδησεογραφικό περιεχόμενο στα γαλλικά και τα ισπανικά για να παρέχει "έγκυρες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στους χρήστες" του chatbot της και να συμβάλει στην εκπαίδευση των μοντέλων.
Μαζί με τη Le Monde και την Prisa Media, η OpenAI δήλωσε ότι έχει επίσης δημιουργήσει συνεργασίες με τα ισπανόφωνα μέσα ενημέρωσης El País, Cinco Días, As και El Huffpost, όπως μεταδίδει η cointelegraph.

Nέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

Ο Brad Lightcap, διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι αφοσιωμένη στην υποστήριξη της δημοσιογραφίας και θα εφαρμόσει νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) για να βοηθήσει στην ενίσχυση των ευκαιριών για τους δημιουργούς περιεχομένου.
Αυτό σημαίνει ότι, τους επόμενους μήνες, οι χρήστες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με ενημερωμένο ειδησεογραφικό περιεχόμενο από αυτούς τους εκδότες μέσω περιλήψεων με αναφορά και "βελτιωμένους συνδέσμους προς τα πρωτότυπα άρθρα".
Η Le Monde είναι η κορυφαία εφημερίδα της Γαλλίας, με εκατομμύρια αναγνώστες καθημερινά.
Το κοινό της Prisa Media εκτείνεται σε όλη την Ισπανία, τη Λατινική Αμερική και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Nέοι δρόμοι" για τη συμμετοχή του κοινού

Ο Carlos Nuñez, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Prisa Media, χαρακτήρισε τη συνεργασία ως έναν τρόπο για να ανοίξουν "νέοι δρόμοι" για τη συμμετοχή του κοινού, προσθέτοντας:
"Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ChatGPT μας επιτρέπει να παρουσιάσουμε την εμπεριστατωμένη, ποιοτική δημοσιογραφία μας με νέους τρόπους, προσεγγίζοντας άτομα που αναζητούν αξιόπιστο και ανεξάρτητο περιεχόμενο".
Αυτές οι συνεργασίες ακολουθούν παρόμοιες κινήσεις από το OpenAI τους τελευταίους μήνες.
Τον Δεκέμβριο του 2023, η εταιρεία συνεργάστηκε με τον γερμανικό γίγαντα των μέσων ενημέρωσης Axel Springer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης