Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όλεθρος: «Iskander» εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στο κέντρο διοίκησης και επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Όλεθρος: «Iskander» εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στο κέντρο διοίκησης και επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
Στο πλαίσιο της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν κατευθυνόμενοι πύραυλοι 9M542/544 με διαμέτρημα 300 mm, με βεληνεκές έως 120 χιλιόμετρα
Κατά τη διάρκεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν οιονεί βαλλιστικούς πυραύλους για να χτυπήσουν το κέντρο διοίκησης και το αρχηγείο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή Chernigov.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν κατευθυνόμενοι πύραυλοι 9M542/544 με διαμέτρημα 300 mm, με βεληνεκές έως 120 χιλιόμετρα, και επιχειρησιακά-τακτικοί οιονεί βαλλιστικοί πύραυλοι 9M723K5 εξοπλισμένοι με κεφαλές διασποράς με 54 στοιχεία κατακερματισμού.
Χαρακτηριστικό του τελευταίου είναι η ενεργοποίηση σε ύψος 10 μέτρων πάνω από το έδαφος, γεγονός που αυξάνει την αποτελεσματικότητα της επίθεσης.
Μια βασική ενημέρωση για τους πυραύλους 9M723-1/K5 Iskander-M που κατασκευάστηκαν από το 2023 έως το 2024 ήταν η ενσωμάτωση των μονάδων διόρθωσης GLONASS.
Αυτή η καινοτομία στοχεύει στην υπερνίκηση των εχθρικών αντιπυραυλικών συστημάτων, αυξάνοντας την ακρίβεια των χτυπημάτων.
Ως αποτέλεσμα αυτών των τροποποιήσεων, η πιθανή κυκλική εκτροπή των πυραύλων μειώθηκε στα 15-7 μέτρα, γεγονός που ενισχύει σημαντικά τις δυνατότητες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στη διεξαγωγή χτυπημάτων υψηλής ακρίβειας εναντίον βασικών εχθρικών στόχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης