Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική συνάντηση Hamas και Houthi για τον συντονισμό του πολέμου κατά του Ισραήλ

Σημαντική συνάντηση Hamas και Houthi για τον συντονισμό του πολέμου κατά του Ισραήλ
Η «ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση» είχε στόχο να εξεταστεί ο συντονισμός των κινήσεων όσον αφορά το επόμενο στάδιο της αντίστασης μεταφέρουν παλαιστινιακές πηγές.
Μια σημαντική συνάντηση είχαν ηγετικά στελέχη της Hamas και των ανταρτών Houthi της Υεμένης για να συζητήσουν τον «συντονισμό» των ενεργειών τους εναντίον του Ισραήλ, αποκάλυψαν το βράδυ της Παρασκευής καλά πληροφορημένες πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου.
Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου στη Hamas και στον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Jihad, ηγέτες των δυο οργανώσεων, καθώς και του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP, μαρξιστικό), είχαν «την περασμένη εβδομάδα» ιδιαίτερα «σημαντική συνάντηση» με στελέχη της Anshar Allah («Υποστηρικτές του Θεού»), οργάνωσης πιο γνωστής με το επώνυμο της οικογένειας των ηγετών της, των Houthi.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, η ακριβής τοποθεσία της οποίας και το ποιοι συμμετείχαν στην οποία δεν διευκρινίστηκε, εξετάστηκαν «μηχανισμοί συντονισμού των ενεργειών της αντίστασης όσον αφορά το επόμενο στάδιο» του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Hamas, εξήγησαν οι πηγές.
Οι παλαιστινιακές παρατάξεις και οι Houthi συζήτησαν επίσης για την ενδεχόμενη ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, η οποία κατά την ισραηλινή ηγεσία αποτελεί το τελευταίο μεγάλο οχυρό της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην πόλη αυτή έχουν βρει καταφύγιο σχεδόν 1,5 εκατομμύριο βίαια εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Χθες ανακοινώθηκε πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βenjamin Netanyahu ενέκρινε τα «επιχειρησιακά σχέδια» ενόψει της επιχείρησης στη Ράφα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τις παλαιστινιακές παρατάξεις, οι Houthi «επιβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα» προκειμένου να «υποστηρίξουν την παλαιστινιακή αντίσταση», πρόσθεσαν οι πηγές του AFP στη Hamas και στον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Jihad, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.
Η Hamas, ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Jihad και οι Houthi αποτελούν μέρος του «άξονα της αντίστασης», χαλαρής συμμαχίας κινημάτων εχθρικών προς το Ισραήλ και τις ΗΠΑ που υποστηρίζονται από το Ιράν· σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται επίσης η λιβανική Χεζμπολά και ιρακινές παραστρατιωτικές ομάδες.
Περίπου έναν μήνα μετά το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ/Hamas, με έναυσμα την άνευ προηγουμένου επίθεση της Hamas στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου, οι Houthi άρχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον εμπορικών —και πλέον ενίοτε πολεμικών— πλοίων ανοικτά της Υεμένης, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του το βράδυ της Πέμπτης, ο ηγέτης της Anshar Allah ο Abdel Malik al Houthi, διεμήνυσε πως το κίνημά του θα «συνεχίσει και θα επεκτείνει το εύρος των επιχειρήσεών (του)».
«Η βασική μάχη μας σκοπό έχει να αποτρέπονται πλοία συνδεόμενα με τον ισραηλινό εχθρό να διέρχονται όχι μόνο από την Αραβική Θάλασσα, την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, αλλά και από τον Ινδικό Ωκεανό, προς το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης