Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden για προεδρικές εκλογές ΗΠΑ και Trump: Ο ένας υποψήφιος «υπερβολικά γέρος» και διανοητικά «ακατάλληλος», ο άλλος «είμαι εγώ»

Biden για προεδρικές εκλογές ΗΠΑ και Trump: Ο ένας υποψήφιος «υπερβολικά γέρος» και διανοητικά «ακατάλληλος», ο άλλος «είμαι εγώ»
«Ο ένας υποψήφιος είναι υπερβολικά γέρος και διανοητικά ακατάλληλος για να γίνει πρόεδρος. Ο άλλος είμαι εγώ», ανέφερε ο 81χρονος Biden
Στον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, D. Trump, αναφέρθηκε με δηκτικό χιούμορ ο J. Biden.
«Ο ένας υποψήφιος είναι υπερβολικά γέρος και διανοητικά ακατάλληλος για να γίνει πρόεδρος. Ο άλλος είμαι εγώ», ανέφερε ο 81χρονος Biden στη διάρκεια του δείπνου της Λέσχης Γκριντάιρον (Gridiron Club), παράδοσης από το 1880 στην Ουάσιγκτον, απευθυνόμενος σε περίπου 650 προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar, ο ιδρυτής της Amazon και ιδιοκτήτης της Washington Post, Jeff Bezos και ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok, Shou Zi Chew, του οποίου η λειτουργία της πλατφόρμας διατρέχει κίνδυνο να απαγορευτεί στις ΗΠΑ με απόφαση του προέδρου.
Μάλιστα, ο Biden υπογράμμισε πως η σημασία του Τύπου παραμένει τεράστια, διαβεβαιώνοντας πως δεν τον θεωρεί «εχθρό του λαού», κατά την έκφραση που χρησιμοποιεί συχνά ο 77χρονος D. Trump.
Υπενθυμίζεται ότι ο D. Trump επανειλημμένα έχει υπονοήσει πως θεωρεί ότι ο Δημοκρατικός αντίπαλός του βρίσκεται στα πρόθυρα άνοιας, αν δεν έχει ήδη.
Ακόμη, αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, επαναλαμβάνοντας πως «δεν θα υποκλιθούμε», ούτε η κυβέρνησή του, ούτε οι Ουκρανοί, ούτε ο ίδιος προσωπικά, στη Ρωσία, φράση την οποία είχε προφέρει στο Κογκρέσο προ ημερών, κατά την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης.
Πάντως, στη διάρκεια του δείπνου εκφώνησαν ομιλίες και η κυβερνήτρια στην πολιτεία Μίσιγκαν, Gretchen Whitmer, που εκπροσώπησε τους Δημοκρατικούς, αλλά και ο κυβερνήτης στη Γιούτα, Spencer Cox, που εκπροσώπησε τους Ρεπουμπλικάνους.
Μάλιστα, ο 48χρονος Spencer Cox ανήγγειλε την υποψηφιότητά του για την προεδρία το «2052, όταν θα είμαι ακόμη νεότερος από τον πρόεδρο Biden και τον (πρώην) πρόεδρο Trump».
Σημειώνεται πως αρκετά από τα 65 μέλη της λέσχης που αντιπροσωπεύουν οργανισμούς μέσων ενημέρωσης, συμμετείχαν σε σατιρικά σκετς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης